پخش زنده
امروز: -
نتایج بررسیهای نشان میدهد که نجاتیافتگان از سرطان در آینده بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات و اختلالات قلبی قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گروهی از محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز آمریکا به منظور بررسی احتمال بروز بیماریهای قلبی در میان بازماندگان سرطان، مطالعه جدیدی انجام دادند که نتایج بررسیها نشان میدهد بازماندگان سرطان ۴۲ درصد به نسبت دیگر افراد، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی قرار دارند که به احتمال زیاد به دلیل آسیب ناشی از درمان سرطان است.
آنها برای نیل بدین هدف، دادههای پزشکی مربوط به بیش از ۱۲۴۰۰ مرد و زن را مورد ارزیابی قرار دادند؛ بیش از ۳۲۰۰ نفر از افراد شرکتکننده در مطالعه حین دوره پیگیری به سرطان مبتلا شدند. افرادی که در معرض بیشترین خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار داشتند، بازماندگان سرطان سینه، ریه و روده بزرگ بودند. سرطانهای خون و لنفاوی نیز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
به گفته پژوهشگران، بعضی از شیمی درمانیها میتوانند به قلب آسیب وارد کنند، پرتودرمانی در قسمت قفسه سینه نیز میتواند بر قلب تأثیر بگذارد؛ بنابراین ممکن است این روشهای درمانی در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد. مشکلات قلبی ممکن است در طول درمان سرطان یا ماهها و سالهای پس از آن ایجاد شود، بنابراین توصیه شده است که بازماندگان سرطان اقدامات مناسبی را برای کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی انجام دهند.
یافتههای مطالعاتی از این قبیل نشان میدهد که بازماندگان سرطان ممکن است به تشخیص و نظارت بیشتر برای بیماریهای قلبی-عروقی، نارسایی قلبی و استراتژی پیشگیری از آن نیاز داشته باشند.