پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت : چای به عنوان نوشیدنی رایج و پر طرفدار در میان ایرانی هاست دارای ترکیبات مختلفی از جمله کافینین و تالان هست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه، محمدسعید غلامی افزود: چای خوب چایی است که فاقد رنگ و اسانس مصنوعی باشد در رفع خستگی بسیار مفید و ترکیبات انتی اکسیدان آن برای سلامتی پیشگیری از سرطان و پیری زودرس موثر است.
اثرات ضد میکروبی و ضد التهابی دارند و میتوانند میکروبهای روده تنظیم کنند.
میتواند از عوارض الودگی هوا بر بدن نیز کم کند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد چای برای سلامت قلب و عروق مفید است و برای پیشگیری از پوکی استخوان موثر است.
چای متابولیسم و سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و برای افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند موثر است.
محافظت از دهان و دندان به دلیل ترکیبات پلی فنولی چای در کوتاه مدت منجر به افزایش نشاطو تمرکز و در بلند مدت ارامبخش است.
چای باید تازه مصرف شود و استفاده از چای کهنه توصیه نمیشود.
چای باید بعداز ولرم شدن مصرف کرد مصرف چای داغ ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد.
چای باید با فاصله حداقل یک ساعت قبل و یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود تا آهن موجود در غذا از بین نرود.
توصیه میشود از چای کیسهای استفاده نشود.
افراد مبتلا به کیست سینه و تخمدان نباید ازچای غلیظ استفاده کنند و از چای کمرنگ استفاده کنند.
در افرادی که سنگ کلیه دارند باید چای محدود مصرف شود و در صورت استفاده چای کمرنگ باشد.
در افرادی که دچار زخم معده ورم معده رفلاکس معده هستند و اختلالات خواب و تیرویید دارند چای محدود کنند.