پخش زنده
امروز: -
کارشناس مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو استان کرمانشاه گفت: پروبیوتیکها ، باکتریهای مفید موجود در برخی از محصولات مانند محصولات لبنی ماست و دوغ هستند که به حفظ سلامت سیستم گوارشی کمک میکنند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه، سمیه سلیمانی مهر با بیان اینکه این باکتریها همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند افزود: به این دلایل پزشکان استفاده روزانه از پروبیوتیکها را توصیه میکنند.
وی بیان داشت: طبق تحقیقات اخیر مشخص شده برخی از این پروبیوتیکها در بهبود سلامت روان، کاهش استرس و افسردگی مؤثر هستند که در اصطلاح جدید پزشکی به آنها سایکوبیوتیک گفته میشود.
کارشناس مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو استان کرمانشاه گفت: سایکوبیوتیکها ارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی به میزان کافی در بدن بیماران مبتلا به اختلالات روانی از جمله افسردگی و سایر بیماریهای مرتبط با استرس حضور دارند، علایم بیماری را کم کرده و به حفظ سلامت روانی کمک میکنند.
سلیمانی مهر گفت: به عنوان گروهی از پروبیوتیکها، این باکتریها ترکیبات انتقالدهنده عصبی مانند گاما آمینو بوتیریک اسید تولید میکنند که در محور میکروبی مغز-روده فعال هستند.
وی افزود: محور مغزی رودهای یک ارتباط دوطرفه جهت تنظیم سلامت انسان بین روده و مغز ایجاد میکند در همین راستا ترکیبات شیمیایی متعددی مانند تریپتوفان، سروتونین، لپتین و ... در روده تولید میشود که از طریق جریان خون به مغز رسیده که در حفظ سلامت اعصاب و روان موثر است.
کارشناس مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو استان کرمانشاه گفت: لاکتوباسیلوسها و بیفیدوباکتریومها که پایه اصلی مکملهای پروبیوتیک و سایکوبیوتیک هستند، معمولاً در غذاهای تخمیری یافت میشوند.
سلیمانی مهر گفت: بنابراین با افزودن مواد غذایی فراسودمند و تخمیری همچون ماست، کفیر، سبزیجات تخمیری و ... به رژیم غذایی میتوان به طور طبیعی فلور میکروبی مفید روده را تقویت کرد.
وی بیان داشت: با در نظر گرفتن این موضوع سایکوبیوتیکها بهعنوان راهکاری تغذیهای برای بهبود سلامت میزبان از طریق تعدیل فلور میکروبی روده تأثیراتی بر واکنشهای استرسی، رفتار و بهبود بیماریهای روانی دارند. بهطوریکه این راهکار درمانی در مقایسه با درمانهای شیمیایی ارزانتر است و عوارض جانبی کمتری دارد.
سلیمانی مهر اضافه کرد :محصولات پروبیوتیکی مثل غذاهای تخمیری، ماست پروبیوتیک، کفیر، شیرهای غنی شده با پروبیوتیک، پنیرهای پروبیوتیکی و یا لاکتیکی، چای کمبوچا، مکملهای پروبیوتیکی، برخی ترشیهای خانگی مثل کلم ترش یافت میشود.
کارشناس مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو استان کرمانشاه بیان داشت: تحقیقات نشان میدهد که پروبیوتیک چه به صورت مصرف غذایی و یا در قالب مکمل میتواند سبب بهبود بسیاری از بیماریهای اعصاب و روان گردد.
وی ادامه داد: اگر فردی دارای استرس فراوان باشد با تجویز پزشک متخصص و با توجه به شرایط جسمانی مصرف کننده با مصرف روزانه یک کپسول مکمل پروبیوتیک و یا ۱۰۰ گرم محصول غذایی پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک در کنار رعایت شرایط دیگر به مرور متوجه کاهش استرس و نگرانی خود خواهد شد.