پخش زنده
امروز: -
وزیر دفاع روسیه و همتایان سوری و ترکیهای او در مسکو درباره راههای حل بحران سوریه و ضرورت تداوم مذاکره با هدف برقراری ثبات در این کشور رایزنی کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از العالم وزارت دفاع روسیه اعلام کرد وزیر دفاع این کشور و همتایان سوری و ترکیهای او در مسکو درباره راههای حل بحران سوریه و ضرورت تداوم مذاکره با هدف برقراری ثبات در این کشور رایزنی کردند. دمشق این مذاکره و رایزنیها را مثبت توصیف کرد و ترکیه نیز آن را سازنده خواند.
آب شدن یخ روابط بین دمشق و آنکارا در مسکو پایتخت روسیه آغاز شد. وزارت دفاع روسیه از رایزنی سه جانبه وزرای دفاع روسیه، سوریه و ترکیه درباره راههای حل بحران سوریه و ضرورت تدوام مذاکره برای محقق شدن ثبات در این کشور خبر داد و اعلام کرد در این رایزنیها همچنین درباره پرونده آوارگان و تلاشهای مشترک برای مبارزه با گروههای افراطی در سوریه بحث و بررسی صورت گرفت.
وزارت دفاع سوریه نیز با صدور بیانیهای خبر دیدار وزیر دفاع و مدیر اطلاعات کل سوریه با همتایان ترکیهای با مشارکت طرف روسی را تأیید و این دیدار را مثبت توصیف کرد. وزارت دفاع ترکیه هم تأکید کرد این دیدار در فضایی سازنده برگزار شد و در آن درباره تدوام نشستهای سه جانبه با هدف تضمین ثبات و حفظ آن در سوریه و منطقه توافق کردند.
این نشست استثنایی، نتیجه تلاشهای دیپلماتیک ایران و روسیه طی ماهای اخیر به ویژه نشست سه جانبه ضامنهای نشست آستانه یعنی ایران، روسیه و ترکیه در ماه ژوئیه گذشته تهران است. در آن زمان، فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه نتایج نشست تهران را مثبت توصیف کرده بود. از مهمترین نتایج نشست تهران این بود که ترکیه اجرای تهدیدات خود را درباره اجرای عملیات نظامی در شمال سوریه متوقف کرد.
آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب پس از پایان نشست تهران، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه را به حضور پذیرفت و به او خاطرنشان کرد مسئله تمامیت ارضی سوریه بسیار مهم است و حمله نظامی ترکیه به سوریه به زیان سوریه، ترکیه و کشورهای منطقه خواهد بود و هیچ نتیجه سیاسی را محقق نمیسازد. رهبر انقلاب در این دیدار همچنین حل بحران ازطریق مذاکره و گفتگو را خواستار شد.
پس از نشست تهران، مذاکره با دولت سوریه به موضوع اصلی برای اردوغان تبدیل شد و چندین بار طرف روسی برای این تحقق هدف میانجی گری کرد. اردوغان از آن زمان تا کنون همیشه بر تمایل برای دیدار با بشار اسد همتای سوری خود تأکید کرده است، اما اسد برای این دیدار شرطهایی تعیین کرده که مهمترین آن، جدول زمانی برای خروج نیروهای ترکیه از سوریه، توقف حمایت آنکارا از گروههای تروریستی و مداخله نکردن در مذاکره سوری- سوری است.
ناظران معتقدند دمشق نمیخواهد به صورت رایگان باعث افزایش مقبولیت مردمی اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور در ژوئن آینده شود. به نظر آنها اردوغان نیازمند گفتگو با دمشق برای پایان دادن به خطر گروههای تجزیه طلب کُرد در شمال و شرق سوریه است؛ پروندهای که بر امنیت ملی ترکیه گذاشته است و دو پرونده آوارگان و اقتصادی نیز از این قاعده مستثنی نیست. ناظران بر این باورند صرف سازنده توصیف کردن نشست مسکو، یعنی دمشق روند دست یافتن به خواستههای خود را آغاز کرده است.