پخش زنده
امروز: -
شبکه المیادین در گزارش اعلام کرد کشورهای اروپایی آمادگی توقف واردات نفت از روسیه را ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از المیادین بر اساس دستوری که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه امضا کرد، فروش نفت این کشور و مشتقات آن به کشورهایی که سقف قیمتی تعیین کردند، شامل تدابیر ویژه اقتصادی برای کشورهای غیردوست است.
گزارشگر شبکه المیادین می گوید: پس از آنکه جنگ در اوکراین آغاز شد، کشورهای غربی، اعمال تحریم بر بخش انرژی روسیه را آغاز کردند. آمریکا و انگلیس به سرعت ممنوعیت کامل واردات نفت روسیه را اعلام کردند. اروپا در برابر بازی تحریمها با احتیاط عمل کرد، زیرا به خوبی میدانست ۴۷ درصد از واردات نفتی کشورهای اروپایی به میزان ۱۰۸ میلیون تن، از روسیه بود. کشورهای اروپایی آمادگی کنار گذاشتن کامل و فوری نفت روسیه را نداشتند. آنها میدانستند منابع جایگزین انرژی وجود ندارد و اگر هم پیدا شود، هزینه بسیار بیشتری دارد و باعث گرانی معیشت برای اروپاییها و فشارهای اقتصادی بر دولتهای اروپایی خواهد شد. تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه، راه حل ابتکاری کشورهای اروپایی است.
کشورهایی که این سیاست را پذیرفتند، متعهد شدند نفت روسیه را با بهای بالاتر از میزان تعیین شده خریداری نکنند و خدمات بیمه هم به نفتکشهای روسی ارائه نکنند، مگر آنکه قیمت نفتی که حمل میکند پایینتر از سقف تعیین شده یعنی ۴۰ دلار در هر بشکه، باشد.
مسکو به سرعت تعیین سقف قیمت ۶۰ دلاری برای نفت خودش را رد کرد. الکساندر نوواک معاون نخست وزیر روسیه تاکید کرد مسکو صادرات به کشورهایی را که تعیین سقف قیمت را اجرا کنند، متوقف خواهد کرد.
نوواک تاکید کرد روسیه به شروط غیربازاری عمل نخواهد کرد. در سال ۲۰۲۰ روسیه حدود ۲۳۰ میلیون تن نفت خام به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار به ۳۶ کشور صادر کرد که ۷۰ میلیون تن آن به ارزش ۳۵ میلیارد دلار به چین بود. یعنی این کشور ۳۰ درصد مجموع صادرات نفتی روسیه را به خودش اختصاص داد. هلند با ۳۷ میلیون تن، آلمان با ۱۹ میلیون تن، بلاروس با ۱۵ میلیون تن، کره جنوبی با ۱۳ میلیون تن، ایتالیا با ۹ میلیون تن، آمریکا با ۷.۵ میلیون تن، فنلاند با شش میلیون تن و اسلواکی با پنج میلیون تن در ردههای بعدی قرار دارند.