در پژوهش مشترک دانشگاه حکیم سبزواری و محققان آمریکایی
تایید ارتباط بین تغییرات دمایی و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی-عروقی
در پژوهش مشترک دانشگاه حکیم سبزواری با محققان آمریکایی، ارتباط بین مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی (نسبت به سایر بیماریهای قلبی) با تغییرات درجه حرارت، بررسی و تایید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، براساس مطالعه مشترک دکتر «علیرضا انتظاری» عضو هیات علمی دانشگاه حکیم
سبزواری و دکتر «فاطمه میوانه» محقق پسادکتری گروه آب و هواشناسی این دانشگاه با محققان دانشگاه مریلند، هاروارد و انجمن قلب آمریکا، مشخص شد در روزهایی که درجه حرارت در بالاترین یا پایینترین حد خود بود، تعداد مرگ و میرهای ناشی از نارسایی قلبی بیشتر شده است.
دکتر انتظاری در این باره گفت: نتایج این تحلیل چندملیتی از بیش از ۳۲ میلیون مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-عروقی طی چهار دهه نشان داد، درمیان انواع بیماریهای قلبی عروقی، افراد مبتلا به نارسایی قلبی بیشترین مرگ و میرهای اضافی را در زمانی که درجه حرارت بالا بود، تجربه کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: این مطالعه که با همکاری مشترک محققان دانشگاه هاروارد و انجمن قلب آمریکا انجام شد، در نشریه Circulation با ضریب تاثیر ۳۹/۹۹۲ –Q۱ و در ردیف مجلات ۱ درصد برتر دنیا منتشر شده است.
وی براساس بیانیه انجمن قلب آمریکا، گفت: دماهای بسیار گرم و سرد، هر دو خطر مرگ را در میان افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند بیماری ایسکمیک قلب (مشکلات قلبی ناشی از تنگی عروق قلب)، سکته، نارسایی قلبی و آریتمی افزایش میدهد که در میان بیماریهای قلبی عروقی مورد بررسی در این مطالعه، نارسایی قلبی بیشترین مرگ و میر ناشی از گرما و سرمای شدید را به خود اختصاص داده است.
این استاد دانشگاه افزود: بررسیها نشان داد، به ازای هر هزار مرگ قلبی عروقی، روزهای بسیار گرم ۲/۲ مرگ و میر اضافی و روزهای بسیار سرد ۹/۱ مرگ و میر اضافی را به همراه داشت.