پخش زنده
امروز: -
همایش علمی و بینالمللی اُمناء الرسول در مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،این همایش به میزبانی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی این آستان برپا شد
دبیر کنگره علمی و بین المللی "امناء الرسول" گفت: شناسایی، معرفی، تکریم و قدرشناسی بزرگان و شخصیتهای حوزههای علمیه در عرصههای مختلف به ویژه فقه و اصول، قرآن و عترت، امامت و ولایت، تاریخ و سیره، اخلاق و تربیت، مجاهدت و ظلم ستیزی و وحدت و تقریب از جمله اهداف این کنگره علمی است.
حجت الاسلام رضا اسکندری افزود: ترویج سبک زندگی اسلامی از طریق معرفی الگوهای علمی و عملی، احیا و نشر آثار علمی بزرگان و شخصیتهای حوزههای علمیه در عرصههای مختلف و شناسایی و معرفی ظرفیتها و نقش حوزههای علمیه و عالمان دین در هدایتگریهای میدانی، تبیین رسالت و ماموریتهای حوزه از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
رییس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در این همایش گفت: دشمنان هجمه علمی، فرهنگی، نرم افزاری و رسانهای گستردهای را علیه گفتمان شیعی به راه انداختهاند.
احد فرامرز قراملکی با بیان این که هر گفتمان مانند یک خیمه یک ستون دارد افزود: ستون گفتمان اسلامی و شیعی علمای دین هستند.
وی ادامه داد: گفتمان غربی میخواهد با تهاجم خود، هویت شیعی را بگیرد و آن را دچار بیهویتی کند و یکی از راههای دفاع از هویت ایرانی اسلامی نشان دادن اسوههاست و در این راه شناخت و تشخیص و معرفی اسوه، بسیار مهم است.
معاون امور بینالملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز در این نشست ، به ارائه گزارشی از تشکیلات و ساختار آستان قدس رضوی پرداخت و عنوان کرد: حرم مطهر رضوی با مساحتی بیش از یک میلیون مربع سالیانه میزبان بیش از ۳۵ میلیون زائر از داخل و خارج از کشور است.
حجتالاسلام و المسلمین سید محمد ذوالفقاری، ادامه داد: بارگاه منور رضوی زندهترین، پیشروترین، موثرترین و علمی ترین سازمان فرهنگی و پویا در ایران اسلامی است.
وی افزود: موسسه بنیاد کرامت رضوی نیز عهده دار خدمت رسانی به محرومین و مستضعفین و زائرین و مجاورین نیازمند امام رضا(ع) است و معاونت بهرهوری و موقوفات نیز که شامل مزارع، کارخانهها، شرکتها میشود و امور مربوط به مباحث اقتصادی است.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی اظهار کرد: حوزه علمیه مشهد از قدیمیترین، کهنترین و با سابقهترین حوزههای علمیه است و ارتباطات و همکاریهای مشترکی با حوزه علمیه نجف برقرار کرده است.
عبدالحمید طالبی ادامه داد: امیدواریم این نشست که در شهر مقدس مشهد و در جوار نورانی حرم مطهر رضوی شکل گرفته است منشا همکاری و تعاملات بین اعتاب مقدس و مباحث علوم اسلامی و حوزه های علمیه قرار گیرد.
همچنین در حاشیه نشست تخصصی «تکریم احیاگر بصیر، آیت الله سید محمد مهدی الخرسان» با حضور مسئولان موسسه امنا الرسل، حوزههای علمیه مشهد و نجف و اعتاب مقدسه عراق برگزار شد، از موسوعه( دایره المعارف ) ۴۶ جلدی آثار آیتالله موسوی الخرسان رونمایی به عمل آمد.
این موسوعه پس از دو سال تحقیق و پژوهش توسط گروهی از فضلای حوزه علمیه قم و همکاری و مساعدت عتبه علوی و حسینی توسط مرکز مدیریت حوزه علمیه قم به زیور طبع آراسته شده است.
موسوعه ابن ادریس حلی، طب النبی (ص)، امالی، ینابیع الموده، خصال، عیون اخبارالرضا، مکارم الاخلاق، الکشکول، مکارم الاخلاق، روضه الواعظین، نزهه الجلیس و منیه الادیب الانیس، البیان فی اخبار صاحب الزمان از عناوین موسوعه ۴۶ جلدی آیتالله موسوی الخرسان است.
آثاری همچون، موسوعه عبدالله بن عباس، کشاف بلدان منتقله الطالبیه، معجم شعراء الطالبیین، ذکریاتی فی حیاتی، المشجر المبین لمن فی منتقله الطالبیین لابن طباطبا، علی المحک از دیگر تالیفات آیتالله موسوی الخرسان است.