پخش زنده
امروز: -
احساس سرما در قسمتهای انتهایی بدن مانند انگشتان و گوشها نشان از نیاز بدن به صرف انرژی بیشتری برای گرمابخشی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکزاصفهان؛ با سرد شدن هوا نیاز به افزایش دمای محیط است که میتوان با مصرف خوراکیهایی دمای درونی بدن را بالا برد.
مصرف مرتب این خوراکیها در روزهای سرد به گرم شدن بدن کمک میکند.
فلفل
کپسایسین مولکولی در انواع فلفل و عامل طعم تندی آن است. این مولکول جریان خون را نیز تحریک میکند و احساس گرما در بدن بهوجود میآورد.
این مولکول به گیرندههایی که در دمای معمولی بهوسیله گرما فعال میشوند، متصل شده و مغز مکانیسمهای اتساع عروق، تعریق، افزایش ضربان قلب و... که در شرایط گرما اتفاق میافتد را اِعمال میکند همچنین با فعالکردن گوارش نیز به بالابردن دمای درونی بدن کمک میکند.
دارچین
اگر احساس سرما در قسمتهای انتهایی بدن مانند انگشتان و گوشها ایجاد شود، بدن نیاز به صرف انرژی بیشتری برای گرمابخشی دارد. دارچین در این زمینه موثر است و با تحریک جریان خون بهخصوص در این قسمتها به مقابله با سرما کمک میکند.
سیر
سیر دارای ترکیبی گوگردی بهنام متیل-سولفونیل-متان است که این ترکیب بهعنوان گوگرد خوراکی شناخته میشود. این ترکیب گوگردی بدن را گرم میکند و خواص آنتیاکسیدانی دارد.
قارچ
قارچ به مکانیسم تولید و تنظیم دمای درونی بدن کمک میکند. مصرف قارچ باعث تولید ترشحات آنزیمی موثر بر تسهیل گوارش پروتئینها میشود و در تنظیم قند خون نقش دارد. طبخ قارچ بهتنهایی یا همراه با خوراکیهای دیگر توصیه غذایی مفیدی در روزهای سرد سال است.
کدو حلوایی
کدوحلوایی در بهبود جریان خون نقش دارد و در نتیجه باعث افزایش دمای درونی بدن میشود. کدوحلوایی یکی از سبزیهایی حاوی کربوهیدرات است که موجب تامین انرژی شده و در حفظ دمای مطلوب بدن موثر است.
زنجبیل
تاثیر این ادویه در بهبود گوارش و رفع حالت تهوع شناخته شده است، اما گنجاندن آن به بالا بردن دمای بدن نیز کمک میکند. این تاثیر زنجبیل ناشی از ترکیب فعالی بهنام جینجرول است که خواص محرک جریان خون را دارد و خون رسانی به اندامها را بهبود میبخشد. در روزهای سرد شاید یکی از بهترین انتخابهای خوراکی، زنجبیل باشد که در حفظ گرمای بدن نقش دارد.