پخش زنده
امروز: -
حریم و عرصه بندر تاریخی سیراف، با ساختوسازی که در عرصه آن درحال انجام است، با چالش مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما، معاون میراثفرهنگی استان بوشهر با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی، شهرداریها، بنیاد مسکن و دهیاریها باید ضوابط حریم و عرصه آثار تاریخی را رعایت کنند، گفت: در بوشهر ۳۲۶ اثر و محوطه تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که ۳۲ اثر از میان آنها مجوز عرصه و حریم دارند.
نصرالله ابراهیمی درباره بیشترین مشکلاتی که در عرصه و حریم آثار تاریخی این استان وجود دارد، گفت: بیشترین معضل در بحث حرایم آثار استان بوشهر به بندر تاریخی «سیراف» مربوط میشود که حریم و عرصه آن منطبق بر یکدیگر است. زمانی که عرصه و حریم آن تصویب شد سیراف یک روستا بود و روستا محدوده خاصی را در بر میگرفت، اما امروز این بندر به یک شهر تبدیل شده است و ضوابط خاص خودش را دارد.
وی همچنین گفت: بارها برای رفع این معضل درخواست زمین معوق کردهایم تا آن را در اختیار مالکانی قرار دهیم که در عرصه آثار تاریخی سیراف هستند. معضل دیگر این است که این منطقه در اختیار پارس جنوبی است و همه اراضی آنجا به آنها واگذار شده است و این چالش جدی وجود دارد که باید مدام با آنها، راه و شهرسازی و منابع طبیعی مذاکره کنیم.
معاون میراث فرهنگی استان بوشهر، مالکان خصوصی را یکی دیگر از چالشهای موجود در موضوع حریم آثار و بناهای تاریخی دانست و گفت: شاید بیش از ۹۰ درصد حرایم در مالکیت افراد خصوصی باشد و این موضوع معضلات اجتماعی به بار میآورد. بهترین راه برای تعیین عرصه و حریم، این است که برای تصویب آن تعادلی بین سازمانهای مربوطه انجام شود.
آقای ابراهیمی افزود: در حریم بیشتر بناهای تاریخی که در محدوده شهرها قرار دارند، با چالشهایی مواجه هستیم و به نوعی با مردم درگیر هستیم؛ چراکه اجازه ساختوساز یا نوسازی ندارند.
وی همچنین گفت: «عمارت ملک» از جمله بناهای تاریخی است که در حریم آن زمینهایی با مالکیت خصوصی وجود دارد و برای آزادسازی آن به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. «قلعه حصار» روستای دیلم، محوطه «بردو» و «قلعه بردستان» از دیگر آثار تاریخی بوشهر هستند که در حریم و عرصه مشکلاتی دارند و تنها راهی که برای رفع معضل آن وجود دارد، تهاتر زمینهای معوض با مالکان خصوصی است.