پخش زنده
امروز: -
گردافشانی نخلستانهای شهرستان خنج از روزهای پایانی زمستان آغاز شده است و تا اواخر فروردین ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی خنج در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، گفت: نخل درختی دو پایه است و نخلداران خوشههای نر را جدا کرده شاخه، شاخه میکنند و در لا به لای خوشههای ماده قرار میدهند و با برگ درخت نخل میبندند.
علی پور افزود: گرد افشانی از حساسترین مراحل نخلداری است و وضعیت آب و هوایی نیز بر روی آن تاثیر مستقیم دارد.
وی ادامه داد: میزان دانه گرده باید مورد نظر باشد که اگر میزان دانه گرده زیاد باشد باعث ریزش میوه و اگر زیاد نباشد موجب کال شدن میوه و محصول نامرغوب میشود به همین علت این کار را افراد با تجربه انجام میدهند.
مدیر جهاد کشاورزی خنج گفت: این شهرستان ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار نخلستان شامل ارقام شاهانی، هلیلهای، خاصویی، مجول و قصب دارد.
علی پور تصریح کرد: کار گردافشانی امسال با ۱۵ تا ۲۰ روز تاخیر به علت سرمای دیر هنگام از روزهای پایانی زمستان آغاز شده است و تا اواخر فروردین آینده ادامه دارد.
وی گفت: پیش بینی میشود پاییز سال آینده نخلداران شهرستان خنج بیش از ۲۰ هزار تن خارک، رطب و خرمای خشک برداشت و به بازار مصرف داخلی و خارج از کشور عرضه کنند.