پخش زنده
امروز: -
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دهمین کمیته مرگ و میر کودکان ۱-۵۹ ماهه، از پایینتر بودن شاخص مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال دانشگاه نسبت به شاخصهای کشوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، خانم فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه در دهمین کمیته مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماهه گفت: میزان مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال یکی از شاخصهای مهم توسعه و سلامت در کشورها است.
وی با اشاره به توفیق دانشگاه در دستیابی به شاخص ۴،۸۸ در هزار تولد زنده در سال ۱۴۰۰ گفت: براساس سامانه نظام مراقبت اطفال یک تا ۵۹ ماهه وزارت بهداشت، این شاخص در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سال ۱۴۰۰ به ۴.۸۸ در هزار تولد زنده رسیده است و از میانگین کشوری (۵.۷) پایینتر است.
وی افزود: این توفیق برغم پذیرش و بستری اطفال از سایر شهرستانها و استانها در مراکز و بیمارستانهای اطفال تحت پوشش دانشگاه حاصل شده است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزاری کلاسهای برخط اورژانس اطفال ویژه پزشکان عمومی و پرستاران شاغل در بخشهای اطفال، برگزاری همایش کرونا در اطفال با حضور استادان برجسته بیمارستان کودکان مفید، برگزاری کارگاههای احیای پیشرفته اطفال، بازدید از برنامه نظام مراقبت مرگ و میر اطفال ۵۹-۱ ماهه در مراکز تابعه دانشگاه را از جمله اقدامات انجام شده در راستای کاهش مرگهای قابل پیشگیری اطفال زیر پنج سال عنوان کرد.
وی برگزاری منظم کمیتههای مرگ و میر اطفال را از دیگر اقدامات مهم در این راستا برشمرد که با بررسی دقیق مرگ و میر کودکان، شناسایی علل بروز این موارد، طراحی مداخلات و جلوگیری از مرگهای مشابه در کاهش شاخص مذکور گامهای مؤثری برمیدارد.
خانم فروغ مولا گفت: در این جلسه سه مورد مرگ کودکان مورد بررسی قرار گرفت و اعضای کمیته به بحث و تبادل نظر درباره علل مرگ، راهکارهای ارتقای فرایندهای ارایه خدمات و پیشگیری از موارد مرگ مشابه کودکان در مراکز تابعه پرداختند.
در این نشست بر لزوم بررسی و معاینه دقیق بیمار، ثبت دقیق و کامل مستندات پرونده، مدیریت پذیرش، درمان و ترخیص بیماران به ویژه در بخش اورژانس، ضرورت ثبت صحیح و کامل اقدامات انجام شده برای بیمار توسط پزشکان و پرستاران تأکید شد.
از دیگر موضوعات مصوبات این کمیته میتوان به تجویز منطقی داروها، سرمها و فرآوردههای خونی، ضرورت حضور پرستار با تجربه (سابقه کاری بالای ۵ سال) در واحد تریاژ مراکز، برگزاری دوره آموزشی تریاژ برای تمامی کادر پزشکی، پرستاری، کارآموزان و کارورزان رشتههای پرستاری و پزشکی شاغل در اورژانسهای اطفال اشاره کرد.
دهمین کمیته مرگ کودکان ۵۹-۱ ماهه با حضور دکتر محمدباقر رضایی مشاور معاون درمان دانشگاه، اساتید مراکز درمانی دانشگاهی تحت پوشش، مدیران و کارشناسان معاونت درمان دانشگاه در معاونت درمان دانشگاه تشکیل شد.