پخش زنده
امروز: -
مدیر یکی از مراکز مراقبت در منزل (هومکر) گفت: مراکز مراقبت در منزل توسط بیمهها حمایت نمیشوند و باید توجه داشته باشیم از لحاظ شرایط اقتصادی، نبود بیمه برای بیماران، باعث افزایش هزینهها میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پرستاری؛ خانم فائزه آقایی گفت: مراقبت در منزل (هومکر) برای جامعه و مردم مزایای بسیار زیادی دارد؛ که از جمله مزایای این مراکز کاهش مراجعه کنندگان به بیمارستانها است.
وی ادامه داد: تشخیص به موقع بیماری در داخل منزل با وجود آسایش، آرامش و ایمنی که در منزل است، باعث میشود بیمار در محیط سالم کنار خانوادهاش هرچه سریعتر درمان شود.
خانم آقایی درباره معایب مراکز هومکر بیان کرد: اکنون قانونمندیای که باید برای این مراکز در نظر گرفته شود نیست. مراکز غیر مجاز زیادی به عنوان خدمات پرستاری در منزل در سطح جامعه شکل گرفته است که تخصص لازم در این خصوص را ندارند و با ویزیتهای نامناسب نه تنها بیمار را درمان نمیکنند بلکه آسیب زیادی نیز به بیمار میزنند.
وی افزود: در خصوص مراکز و افراد غیر رسمی، دسته دیگری از همکاران پرستار هستند که عضو شرکت خدمات پرستاری نیستند و به طور شخصی کارهای بیمار را انجام میدهند، این موضوع نیز به نوبه خود درست نیست؛ زیرا در هنگام بروز اتفاق نمیتوان به طور قانونی پیگیری کرد.
مدیر یکی از مراکز مراقبت در منزل (هومکر) برای شناخت افراد جامعه از این مراکز گفت: نیاز است فعالیت مراکز هومکر در سطح جامعه فرهنگ سازی شود و مردم از وجود این مراکز آگاه شوند و شناخت از این مراکز را پیدا کنند.
وی ادامه داد: ناآشنایی از مراکز مراقبت در منزل (هومکر) تا قبل از کرونا زیاد بود و بیشتر مردم، حتی پرستاران هم نمیدانستند مراکز مراقبت در منزل (هومکر) چیست؟ و از خدمات آن آگاهی نداشتند. هم اکنون نیز خیلی از افراد جامعه نسبت به خدمات مراکز هومکر آگهی ندارند و نیاز است در این زمینه تبلیغات گستردهای انجام شود.
خانم آقایی افزود: راه دیگری هم برای شناخت مراکز رسمی از غیر رسمی وجود دارد، اینکه بیایم کارت شناسایی یکسانی برای تمام افرادی که عضو مراکز رسمی هستند ارائه دهیم و مراکز هومکر چه در تهران و چه در شهرستانها از این کارت برخوردار باشند و با مراجعه به منزل بیمار کارت خود را نشان دهند، تا مردم راحترتر بتوانند افراد رسمی را از غیر رسمی شناسایی کنند.
آقایی درباره نقصهایی که مراکز مراقبت در منزل (هومکر) دارد و مسؤولان باید بیشتر به آن توجه کنند؛ بیان کرد: یکی از نقضها و یا مشکلات عمده این مراکز خدمات بیمهای است، این مراکز توسط بیمهها حمایت نمیشوند و باید توجه داشته باشیم از لحاظ شرایط اقتصادی عدم وجود بیمه برای بیماران باعث افزایش هزینهها میشود و بیمار به دلیل داشتن مشکل مالی ترجیح میدهد به بیمارستانها و مراکزی که دارای بیمه هستند مراجعه کنند.
وی ادامه داد: اگر بیمهها مراکز هومکر را حمایت کنند دارای دو مزیت برای مردم و جامعه است؛ یکی اینکه بیماران از خدمات هومکر راحتتر استفاده میکنند؛ زیرا از نظر اقتصادی امنیت روانی دارد و میتوانند این هزینه را پرداخت کند. دوم اینکه افراد غیر مجاز خود بخود کنار میروند، زمانی که بیمه با مراکز مجاز قرارداد میبندد و زمانی که مراجعه کننده تماس میگیرد و از تفاوت قیمتهای مراکز رسمی وغیر رسمی مطلع میشود میتواند به راحتی مراکز معتبر را تشخیص دهد.
آقایی گفت: هم اکنون ارتباط میان بیمارستانها و مراکز مراقبت در منزل (هومکر) ضعیف و یا در برخی مراکز قطع شده است و بیمار پس از ترخیص رها میشود. اگر این مراکز ارتباطشان را با بیمارستانها قویتر کنند و ارجاعاتشان بیشتر شود، حداقل بیماران بعد از مرخصی از بیمارستان در صورت لزوم خدمات دریافت میکنند و یا حتی برای استفاده از دارو و خدمات مراقبتی میتوانند مشاوره بگیرند.