درخواست ابلاغ آئین نامه تعیین حدود صلاحیت بالینی رشته فیزیوتراپی
عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به این که حدود یکسال از تصویب آئین نامه تعیین حدود صلاحیت بالینی سطح مقطع پایه رشته فیزیوتراپی توسط کمیسیون ملی تعیین حدود صلاحیتها میگذرد؛ گفت: ابلاغ نکردن این مصوبه با وجود پیگیریهای سازمان نظام پزشکی و انجمن فیزیوتراپی ایران، علامت سؤال در اذهان باقی گذاشته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی؛ دکتر فرجود شکوهی گفت: سازمان تأمین اجتماعی حدود ۹ ماه است (نیمه دوم پارسال و سه ماه نخست امسال) که مطالبات همکاران فیزیوتراپیست را پرداخت نکرده است و این امر به یک معضل اساسی تبدیل شده است.
وی با اشاره به این که مشکل تنها به بیمههای پایه ختم نمیشود؛ افزود: مشکل بعدی ما سندیکای بیمه تکمیلی است که برخلاف قانون، مصوبات شورای عالی بیمه را به صلاحدید خود تعدیل نموده و درصد بالایی از تعرفه مصوب را کاهش داده است. مؤسسات درمانی از جمله مراکز فیزیوتراپی برای قبول و امضاء این قرار داد ناعادلانه تحت فشار قرار دارند.
وی ادامه داد: بیشتر افراد ناتوانند از این که هنگام بیماری هزینهها را پرداخت و سپس فاکتور برای ارائه به بیمه تکمیلی دریافت کنند. باید به این مسأله توجه داشت که مصوبات شورای عالی بیمه فصل الخطاب است و سازمانهای بیمه گر نباید تعرفهها را خودسرانه تعدیل کنند.
عضو شورای عالی نظام پزشکی با گریزی به مبحث تعیین حدود صلاحیت بالینی سطح مقطع پایه رشته فیزیوتراپی گفت: حدود یکسال از تصویب آئین نامه تعیین حدود صلاحیت بالینی سطح مقطع پایه رشته فیزیوتراپی توسط کمیسیون ملی تعیین حدود صلاحیتها میگذرد؛ اما ابلاغ نکردن این مصوبه با وجود پیگیریهای سازمان نظام پزشکی و انجمن فیزیوتراپی ایران، علامت سؤال در اذهان باقی گذاشته است.
دکتر شکوهی با اشاره به این که ابلاغ مصوبه فوق از مداخله گروههای غیرمجاز در امر فیزیوتراپی جلوگیری میکند؛ گفت: ابلاغ این مصوبه باعث میشود تا همکاران فیزیوتراپیست در یک مسیر قانونی و صحیح خدمات خود را به بیماران ارائه دهند.
وی با بیان این که در جهت ارتقای سطح بالینی فیزیوتراپیستها برحَسبِ دستورالعمل انجمن جهانی فیزیوتراپی (WCPT)، چارهای جز توجه جدی به ایجاد دکترای حرفهای فیزیوتراپی (DPT) در داخل کشور نیست؛ تصریح کرد: موقعیّت و گسترش رشته فیزیوتراپی در دنیای کنونی قابل مقایسه با قبل نیست، از این رو باید تغییرات بنیادین در سیستم و نظام دانشگاهی صورت پذیرد تا بتوان مطالعات جدید را در واحدهای درسی گنجاند به طوری که یک فارغ التحصیل دانشگاهی با مکانیزمهای علمی روز دنیا آشنا باشد.
وی با اشاره به این که علوم جدید قابل ارائه در واحدهای درسیِ حالِ حاضر نیست؛ ادامه داد: دروس دکترای حرفهای فیزیوتراپی (DPT) بر مبنای مستندات بالینی طراحی شده و برای درمان کاربردیتر است، از این رو تأثیر بسیار زیادی در بهبود کیفیت درمان و ارتقاء نظام سلامت کشور دارد.