پخش زنده
امروز: -
ناشتا مصرف کردن هندوانه و نوشیدنی های خنک باعث سرد و ضعیف شدن عضلات معده شده و نیز آسیبهایی به کبد و طحال وارد میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ ناشتا مصرف کردن خیلی چیزهای خنک باعث سرد و ضعیف شدن و شلی عضلات معده شده و نیز آسیبهایی به کبد و طحال وارد میکند، که منجر به سردی کبد و اختلال هضم میشود.
هندوانه میوه ای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان می شود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما نا شناخته است.
هندوانه میوهای شیرین و آبدار است که نه تنها باعث رفع تشنگی در هوای گرم تابستان میشود بلکه اثرات بسیار مفید دیگری نیز دارد که برای ما نا شناخته است.
آشنایی با خواص و مضرات هندوانه
هندوانه مدر ادرار است بنابراین برای افرادی که دچار سنگ کلیه هستند مفید است. مخصوصا افرادی که طبع گرم و خشک داشته و ذاتاً ادرار کمی دارند از هندوانه سود بیشتری میبرند.
به گفته کارشناسان تغذیه مزاج هندوانه سرد وتر است بنابراین به بدن خنکی میبخشد. در واقع بیشتر میوهها و سبزیجات تابستانی مزاج مرطوب دارند.
در فصول گرم و در اقلیمهای گرم بخصوص افراد گرم مزاج نیاز به خوردنیها و نوشیدنیهایی دارند که به بدنشان خنکی بخشد که یکی از بهترین آنها هندوانه است که در اصطلاح طب سنتی تیزی و حدت و حرارت خون را تعدیل میبخشد.
حالت شایعی که امروزه و مخصوصا در این فصل گرم تابستان زیاد دیده میشود احساس گرمای درونی یا سطحی بدن (چه از داخل و چه دست و پا و سر و صورت) است به طوری که گاهی شخص مجبور میشود دوش آب سرد گرفته یا پایش را داخل آب خنک بگذارد.
ما میتوانیم با مصرف میوههای تابستانه دارای طبع خنک جلوی افزایش حرارت بدن را بگیریم. افزایش حرارت بدن عوارضی دارد از قبیل خارش پوست، جوش و دملهای پوستی، خشکی بدن، خشکی مخاط و ... و به دنبال آن تشنگی شدید و یبوست.
از طرفی به دلیل کاهش آب و شکننده شدن مخاطات، خونریزیهای مخاطی (مثلا از بینی یا مقعد) زیاد میشود. راهکار این است با مصرف رطوبتیها (مرطبات) مثل هندوانه و کاهو جلوی این مشکلات گرفته شود، هندوانه جلوی تندی و تیزی صفرا را هم میگیرد.
این میوه با افزایش رطوبتهای بدن و مهار ترشح صفرای زیادی از بروز سنگهای صفراوی پیشگیری کرده یا حتی به دفع شن ریزهها و لجنهای صفراوی که امروزه خیلیها دچار آن هستند و اکثرا مجبور به جراحی صفرا میگردند کمک کند. .
مصرف میوههای با طبع خنک از جمله هندوانه در فصول گرم و ایام روزه داری جزو بهترین انتخابها هستند. در مواقع روزه داری بهتر است بعد از افطار تا هنگام خواب مصرف شود، چون مصرف آن در سحر ممکن است با افزایش ادراری که در طول روزهای گرم و طولانی برای شخص اتفاق میافتد باعث از دست دادن آب از بدن و تشنگی شود.
هندوانه، چون رطوبت بدن را بالا میبرد غلظت خون را کاهش میدهد، غلظت خون دلایل زیادی دارد از جمله مصرف گوشت و فست فودها و یا کم مصرف کردن میوهها و سبزیجات آبدار، و یا زیاد مصرف کردن چربی ها؛ بنابراین هندوانه با افزایش نسبی آب خون (بلغم) باعث افزایش رطوبت و رقیق شدن خون میشود. هندوانه مدر ادرار است بنابراین برای افرادی که دچار سنگ کلیه هستند مفید است.
مخصوصا افرادی که طبع گرم و خشک داشته و ذاتاً ادرار کمی دارند از هندوانه سود بیشتری میبرند، چون با افزایش حجم ادرار احتمال کاهش برخی مشکلات سیستم ادراری و تشکیل سنگ یا دفع سنگهای موجود افزایش مییابد.
سوزشهایی در مجاری ادراری یا مثانه در فصول گرم و گرم مزاجان به طور شایع ایجاد میشود که مخصوصا در خانمها معمولا به اشتباه تشخیص عفونت ادراری داده میشود. معمولا در این شرایط رنگ ادرار به زرد پر رنگ و لیمویی میرود و آزمایش فرد سالم و بدون عفونت است بنابراین آنتی بیوتیک هم سودی ندارد. این افراد از مصرف هندوانه خیلی منتفع میشوند و معمولا بدون هیچ دارویی این سوزشها و اصطلاحا احتراق مجاری ادراری بهبود پیدا میکند.
همچنین سوزش دهان، احساس حرارت در دهان یا در حلق و حنجره و سیستم تنفسی هم بهتر میشود، همه انسانها در طول عمر خود تجربه سوزش، التهاب و قرمزی حلق یا مخاط دهان که گاهی به صورت آفت خود را نشان میدهد داشته اند و یا دچار خشکی حنجره و گرفتگی صدا شده اند.
همچنین گاهی انسان متوجه میشود گاز بازدمی خروجی از ریه دارای حرارت زیاد و محسوس میباشد. مصرف هندوانه و خنکی جات برای همه این حالتها خوب است.
بدیهی است هندوانه برای افراد تب دار بسیار خوب است و میتواند همراه با شیرخشت یا سکنجبین مصرف شود، البته برای رفع صفرای زیاد و سوزش و زردی بهتر است سکنجبین خیلی شیرین نباشد بلکه ملس باشد. خوانندگان محترم در نظر داشته باشند که بیش از حد نباید هندوانه را مخصوصا همراه با خنکی جات دیگر استفاده نمود، چرا که شخص دچار ضعف و سستی معده و یا لاغری میشود. کلاً، چون مزاج هندوانه سرد است نباید همزمان با سردی جات قوی و چیزهای ترش مثل انواع ترشی جات (سرکه) و یا ماست و دوغ مصرف شود، زیرا عوارضی نظیر نفخ معده و سردی مزاج در فرد روی میدهد.
بهترین زمان مصرف هندوانه در میان (بین) وعدهها است و خوردن آن به همراه غذا باعث نفخ و کندی هضم میشود. معده برای هضم غذا نیاز به حرارت دارد و لذا نباید همراه با غذای خشک یا بلافاصله بعد آن، آب، ماست، دوغ، کاهو و یا سالادهای سرد و میوههایی نظیر هندوانه و خیار مصرف شوند؛ چون با کاهش حرارت معده شخص دچار اختلال هضم و ترش کردن و نفخ میشود و غذا مدت طولانی تری در معده میماند و نه خواص غذا و نه خواص میوه، هیچ کدام به بدن نمیرسد.
مصرف ناشتای این میوه هم توصیه نشده است همچنین بلافاصله بعد از ورزش نیز مضر است و کلا در مواقعی که شکم خالی و معده گرم میباشد. علت این است که هندوانه وارد معدهای میشود که گرم و خالی بوده و بر اساس قانون طب سنتی ورود نوشیدنیهای خنک به معده خالی ممنوع است و باید صبر نمود تا حرارت معده قدری کاهش یابد.
درطی شب عملیات هضم صورت گرفته و معده خالی شده است و لذا صبحگاه حرارت معده تا حدودی زیاد میشود (نظیر اتفاقی که در روزه داری هم رخ میدهد) مثل ظرف پخت غذا که بدون محتویات روی شعله قرار داده شود.
ناشتا مصرف کردن چیزهای خیلی خنک باعث سرد و ضعیف شدن و شلی عضلات معده شده و نیز آسیبهایی به کبد و طحال وارد کرده منجر به سردی مخصوصا کبد و اختلال هضم میشود.