پخش زنده
امروز: -
با آغاز فصل گرما مصرف میوه هایی مانند هندوانه نیز افزایش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،مرکز اصفهان ؛ هندوانه منبع مناسب بسیاری از مواد مغذی است، کالری کمی دارد و سرشار از آب است.
آنتی اکسیدان موجود در آن که لیکوپن نام دارد از گوجه فرنگی نیز بیشتر است.
هندوانه زیرگروه خانواده کدوئیان است که شامل عسلک، خیار و طالبی می شود. کدو تنبل و کدو مسما نیز از اعضای این خانواده به حساب می آیند. در اصل باید گوشتی قرمز و دانه هایی مشکی داشته باشد اما انواعی با رنگ زرد یا نارنجی و بدون دانه نیز وجود دارد .
هندوانه کالری کمی دارد و مقداری زیاد از آن را آب تشکیل داده و در بین سبزیجات و میوه ها بیشترین مقدار لیکوپن را دارد ، منبع مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است ، شاخص گلیسمی پایینی دارد
مقدار زیاد آب موجود در هندوانه باعث می شود حجم آن افزایش پیدا کند و معده سریعتر پر شود. بنابراین خوردن این میوه به عنوان میان وعده می تواند مناسب باشد.
لیکوپن از اعضای خانواده کارتنوئیدها است. کارتنوئیدها بخشی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که مانند آنتی اکسیدان عمل می کنند و می توانند سلول ها را از آسیب حفظ کنند. لیکوپن در میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و توت قرمز وجود دارد.
لیکوپن از برخی انواع سرطان پیشگیری می کند و همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
هندوانه، طالبی و عسلک می توانند منبع بیماری سالمونلا باشند و باید قبل از برش دادن این میوه ها حتما خوب شستشو داده شوند.