پخش زنده
امروز: -
در حالی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید استفاده از آفت کش های شیمیایی را محدود و از محصولات جایگزین استفاده میکردند، تحقیقات جدید از افزایش بقایای این مواد روی میوههای کشت شده در این اتحادیه حکایت دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس مطالعه یک سازمان غیردولتی که روز سهشنبه منتشر شد، بقایای آفتکشهای شیمیایی روی میوههای کشت شده در اتحادیه اروپا بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ افزایش یافت، در حالی که کشورهای عضو باید استفاده از آن را محدود و از محصولات جایگزین استفاده میکردند.
این مطالعه سازمان غیردولتی که بر اساس تجزیه و تحلیل حدود ۹۷ هزار نمونه میوه تازه (هلو، توت فرنگی، گیلاس، سیب و غیره) انجام شده است، میگوید تقریباً یک نمونه از هر سه نمونه (۲۹ درصد) آلوده به آثار آفت کشهای شیمیایی است که این نسبت در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۸ درصد بود.
با این حال، بنا بر اعلام این سازمان غیردولتی تخصصی، از سال ۲۰۱۱ کشورهای عضو قرار است تا حد امکان استفاده از این آفتکشهای مصنوعی - علفکشها، قارچکشها، حشرهکشها - را که بیشترین خطر را دارند و مجوز آنها به شدت در اتحادیه اروپا تنظیم میشود، محدود کنند و از محصولات جایگزین استفاده کنند.
لازم به ذکر است که در سطح ملی، این مجوز به ویژه باید مورد ارزیابی مقایسهای با محصولات جایگزین قرار گیرد.
نتایج این مطالعه بر بلندپروازی بروکسل مبنی بر کاهش استفاده از این آفتکشهای خطرناک به نصف تا سال ۲۰۳۰ که در سال ۲۰۲۰ اعلام شد، سایه انداخته است.
سالومه روینل از PAN Europe به خبرگزاری فرانسه گفت: «اگر اقدامات قوی وجود نداشته باشد، نمیتوان به این هدف دست یافت.»
این سازمان غیردولتی در میان محصولات مجاز که استفاده از آنها باید کاملاً محدود باشد، به تبوکونازول -یک قارچ کش سمی برای تولیدمثل- نام میبرد که آثاری از آن غالبا در گیلاسهای محصول سال ۲۰۱۹ و از جمله در اسپانیا یافت میشود، اشاره کرد.
آفتکشهایی که برای از بین بردن موجودات زنده مضر در نظر گرفته میشود، ممکن است تاثیراتی بر سلامت انسان داشته باشند و خطر مشکلات باروری را افزایش دهد یا حتی بیماریهای خاصی (پارکینسون، سرطان) ایجاد کند.
در سال ۲۰۲۱، موسسه سلامت و تحقیقات پزشکی فرانسه (Inserm) در یک گزارش تخصصی اعلام کرد بین قرار گرفتن مادر در دوران بارداری یا کودکان در معرض آفت کشها و خطر ابتلا به برخی سرطانها (لوسمی، تومورهای دستگاه عصبی مرکزی) ارتباط وجود دارد.
این سازمان غیردولتی در مطالعه خود اعلام کرد در سال ۲۰۱۹ نیمی از نمونههای گیلاس آلوده به آثاری از آفت کشها بود (در مقابل ۲۲ درصد در سال ۲۰۱۱)، در مورد نمونههای سیب که بیشترین میوه تولید شده در این قاره به شمار میرود، بیش از یک سوم نمونهها (۳۴ درصد در مقابل ۱۶ درصد در سال ۲۰۱۱) به مواد باقی مانده از آفت کشها آلوده بود.
این گزارش افزود: در مدت این ۹ سال مورد مطالعه، آلودهترین میوهها توت سیاه (۵۱ درصد نمونه ها)، هلو (۴۵ درصد)، توت فرنگی (۳۸ درصد)، گیلاس (۳۵ درصد) و زردآلو (۳۵ درصد)، بود.
در مورد سبزیجات، آلودگی کمتر است، زیرا سبزیجات کمتر در معرض حشرات و بیماریها قرار دارند: در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۳ درصد از نمونهها (۱۱ درصد در سال ۲۰۱۱) آلوده بود، سبزیجاتی که بیشترین آلودگی را داشت، کرفس و کلم پیچ (۳۱ درصد) بود.