پخش زنده
امروز: -
پیامدهای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت، همچنان ادامه دارد و پیروزی حزب شین فن در انتخابات اخیر مجمع قانونگذاری ایرلند شمالی موقعیت سلطنت طلبان در این منطقه را تضعیف کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، از ماهها پیش در ایرلند شمالی که به همراه انگلیس، اسکاتلند و ولز، انگلستان یا بریتانیا را تشکیل میدهند درگیری ها میان سلطنت طلبان یا هوادارن ادامه اتحاد با انگلیس با جمهوری خواهان و طرفداران پیوستن به جمهوری ایرلند و همچنین پلیس شکل گرفت.
با افزایش تنشها دولت انگلیس اتحادیه اروپا را تهدید کرد اگر توافق درباره ایرلند شمالی را اصلاح نکند انگلیس یکجانبه ان را لغو میکند، اتحادیه اروپا بلافاصله واکنش نشان داد و ماروس سفکوویچ (Maroš Šefčovič)، معاون رئیس کمیسیون اروپا در پاسخ به اظهارات لیز تراس وزیر خارجه انگلیس گفت:" از نظر اتحادیه اروپا، بریتانیا باید به توافقی که امضا کرده است، عمل کند.
اتحادیه اروپا نمیتواند همه مشکلاتی را که پس از خروج بریتانیا پدید آمده است و نیز عواقب سیاستهای دولت بریتانیا را حل و فصل کند.
وی افزود: موضع ما درباره توافق بر سر ایرلند شمالی، تغییر نکرده است و ما در این باره دوباره گفتگو نخواهیم کرد. "
همزمان با تشدید اختلافات انگلیس و اتحادیه اروپا، پیروزی استقلال طلبان در انتخابات ایرلند شمالی به بحرانی دیگر برای لندن مبدل شده و اکنون پس از اسکاتلند، ایرلند شمالی هم تهدیدی برای یکپارچگی انگلستان شده است.
فرانسی مولوی (Francie Molloy)، نماینده پارلمان و عضو ارشد حزب شین فن در این باره گفت: " به نظرم بزرگترین مشکل اکنون این است که دولت بریتانیا نمیداند چه کند. یکی از مهمترین موارد درباره مرز ایرلند شمالی است. در پی پیمان جمعه نیک، ما دهها سال است که در جزیره ایرلند، میان ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند، مرز نداریم و نمیخواهیم در جزیره ایرلند، مرز ایجاد شود.
همچنین در همه پرسی برگزیت، ۵۶ درصد از مردم ایرلند شمالی رای دادند که این منطقه در بازار مشترک اروپایی باقی بماند، زیرا بقیه جزیره ایرلند، عضو اتحادیه اروپاست.
دولت بریتانیا باید به خواست مردم ایرلند شمالی احترام بگذارد وگرنه یا ناچار خواهد شد در جزیره ایرلند مرز بگذارد یا اجازه دهد مردم در ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند به هم بپیوندند و کاملا از بریتانیا جدا شوند. "
حزب شین فن، پیروز انتخابات در ایرلند شمالی، حزبی است که میخواهد این منطقه از انگلیس جدا و با جمهوری ایرلند متحد سازد و به جای حکومت سلطنتی، خواهان جمهوری است و از نظر مذهبی نیز برخلاف حزب دی یو پی یا هواداران سلطنت که پروتستانند هواداران حزب شین فن کاتولیک اند، نگرانی دولت انگلستان از این وضعیت کاملا اشکار است.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در پی تحولات ایرلند شمالی گفت: " در حال حاضر، با غم فراوان باید گفت که نهادهای دموکراتیک قانونی و دولت محلی در ایرلند شمالی، فرو ریخته است. نهادهایی که براساس پیمان جمعه نیک شکل گرفتند، قادر به فعالیت نیستند. دولت محلی و مجمع قانونگذاری را نمیتوان تشکیل داد.
با گذشت چند روز از انتخابات دولت محلی در ایرلند شمالی، اختلافات سلطنت طلبان و جمهوری خواهان هنوز اجازه نداده درایرلند شمالی دولت محلی تشکیل شود.
اگر اختلافات بر سر تشکیل دولت محلی در ایرلند شمالی برطرف نشود دولت مرکزی حد اکثر به مدت شش ماه اداره امور این منطقه را به عهده میگیرد تا دوباره انتخابات برگزار شود.