پخش زنده
امروز: -
بر اساس آخرین آمار ۴۰۰۰ خانه بهداشت کارگری در کشور وجود دارد که بیش از یک میلیون نفر از کارگران تحت پوشش خدمات این مراکز قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مقوله بهداشت همواره به عنوان یکی از شاخصهای اصلی تأمین رفاه اجتماعی مطرح بوده و توجه به سلامت نیروهای کار در دستور کار دولتها قرار داشته است.
در قانون کار ایران نیز اهمیت رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط کار مورد تاکید قرار گرفته است؛ به نحوی که بر اساس تبصره یک ماده ۹۶ قانون کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئول برنامه ریزی، کنترل، ارزشیابی و بازرسی در زمینه بهداشت کار و درمان کارگری بوده و موظف است اقدامات لازم را در این زمینه به عمل آورد.
به موجب ماده ۱۴۷ قانون کار نیز دولت مکلف است خدمات بهداشتی و درمانی را برای کارگران و کشاورزان مشمول این قانون و خانواده آنها فراهم سازد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سلامت کارگران و بهداشت محیط کار را یکی از اولویتهای اساسی دولت سیزدهم ذکر کرده و میگوید: با همکاری کارفرمایان ۱۱۰ خانه بهداشت کارگری راه اندازی شده و ۵۰۰ هزار نفر از کارگران تحت خدمات بهداشتی این مراکز قرار دارند.
عبدالملکی با اشاره به عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی و ایمنی در برخی واحدها، نقش خانههای بهداشت کارگری و متولیان این حوزه را اثربخش توصیف میکند.
وی افزایش تعداد خانههای بهداشت را مورد تأکید قرار داده و میگوید: جمعیت یک میلیون نفری تحت پوشش خدمات خانههای بهداشت کارگری باید با برنامهریزی اصولی و مناسب به سه میلیون نفر برسد.
برابر آمارها، تا پایان بهمن ماه سال گذشته ۳۷۷۷ خانه بهداشت کارگری با همکاری و همراهی وزارت کار و وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی راه اندازی شده است، اما هادی بهداد ـ مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳۱ فروردین ماه امسال از افزایش تعداد خانههای بهداشت کارگری خبر داد و گفت: در حال حاضر ۴۰۰۰ خانه بهداشت کارگری در سراسر کشور وجود دارد که یک میلیون کارگر را در حوزه سلامت جسم و روان تحت پوشش قرار دادهایم و بر اساس تأکید وزیر کار این تعداد باید حداقل به سه میلیون نفر برسد.
وی با اشاره به پیش بینی ۴۰ اقدام جهت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در جامعه کارگران، گفت: توجه جدی به شبکه خانههای بهداشت کارگری در دستور کار قرار دارد تا افزایش پوشش خدمات در آنها صورت گیرد.
بر اساس این گزارش، امروزه سلامت روان، به عنوان عامل کلیدی در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی در جامعه کار و تولید به شمار میرود که باید به آن توجه ویژه شود چرا که یکی از مهمترین پشتوانههای پایدار جامعه در هر کشوری، نیروی کار ماهر و سالم آن است. کارشناسان معتقدند پیشگیری در حوزه سلامت کارگران نیازمند توجه جدی است و تشکیل و راه اندازی خانههای بهداشت کارگری، گام بزرگی در جهت حفظ سلامت نیروهای کار در محیطهای کار به شمار میرود.