پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفهای گفت: بسیاری از بیماری های ناشی از کار غیرقابل درمان است و کارفرما باید کنترل های لازم مدیریتی و مهندسی را از متخصصان بهداشت حرفه ای دریافت کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از برنامه فراسو رادیو سلامت، دکتر حسن اصیلیان این سخنان را در گفتگویی به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای بیان کرد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: افراد در صنایع مختلف با آلاینده هایی در تماس هستند که بی توجهی در مواجهه با این آلاینده ها می تواند به بیماری های مختلفی بینجامد.
دکتر اصیلیان با بیان اینکه آلاینده های هیدروکربنی از جمله بنزن در صنایع مختلف استفاده می شود، گفت: مواجهه بیش از حد استاندارد کارگر با بنزن، به واسطه بی توجهی کارفرما و مسئولان صنعت مربوطه می تواند پس از مدتی به یک سرطانی تحت عنوان سرطان پرده جنب ریه مبتلا می شود که هیچ پزشکی نمی تواند آن را درمان کند و کارگر مجبور است که بقیه عمرش را با این معضل زندگی کند.
وی ادامه داد: درصورت وجود چنین آلاینده هایی در محیط کار، کارفرما باید کنترل های لازم مدیریتی و مهندسی را از متخصصان بهداشت حرفه ای دریافت کند و اصول ایمنی و بهداشت را در محیط کار حتما رعایت کند که کارگران از سرطان مصون بمانند.
رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفهای همچنین با اشاره به اینکه در برخی مشاغل کارگران در معرض سر و صدای بالایی هستند، افزود: نباید صدای محیط کار بالاتر از ۸۵ دسیبل باشد زیرا پس از مدتی به کری شغلی می انجامد؛ بیماری ای که هیچ پزشکی نمی تواند درمانش کند.
وی همچنین با بیان اینکه کار با برق فشار قوی یکی از مشاغلی است که می تواند مخاطرات جدی را برای کارگران و افرادی که در این پست ها کار می کنند داشته باشد، گفت: ولتاژی که برق های فشار قوی دارند می توانند اثرات جدی هم روی مغز و هم روی خون کارگران داشته باشد.
دکتر اصیلیان تأکید کرد: علاوه بر استفاده از وسایل حفاظت فردی و حفظ فواصل فیزیکی، برای این کارگران باید پرونده پزشکی تشکیل و معاینات دوره ای هم انجام شود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: در کشور قوانین خیلی متقن و خوبی در زمینه رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای در محیط کار داریم.
وی با اشاره به قانون کار جمهوری اسلامی ایران گفت: فصل چهار قانون کار کارفرما را ملزم کرده است که باید در محیط کار از کارشناسان و نظر متخصصان بهداشت حرفه ای استفاده کنند.
وی افزود: مسئولیت مربوط به امور سلامت به وزارت بهداشت سپرده شده است و امور ایمنی به وزارت کار مربوط می شود، از این رو بر لزوم همکاری این دو وزارتخانه در اجرای قوانین و حل معضلات محیط کار تأکید می شود.
رئیس انجمن متخصصان بهداشت حرفهای گفت: متأسفانه درباره بحث سلامت به طور عام و بیماری های شغلی در کشور آمار قابل اتکایی از طرف وزارت بهداشت ارائه نمی شود.
دکتر اصیلیان گفت: وزارت بهداشت باید برنامه ریزی کند تا با ارائه آمار دقیق بدانیم چند درصد کارگران در کشور به بیماری های ناشی از کار مبتلا شده اند.
وی افزود: در بخش سلامت آمار متقنی نداریم اما درخصوص رعایت نکردن اصول ایمنی و بروز حوادث در محیط کاری آمارهای تکان دهنده است و اهمیت مشارکت بیشتر متخصصان رشته بهداشت حرفه ای را به خوبی نشان می دهد.
دکتر اصیلیان گفت: بررسی آمارهای اعلام شده در آبان ۱۴۰۰ نشان می دهد که سالانه به طور میانگین ۱۳ هزار حادثه ناشی از کار در کشور رخ می دهد که ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد آن منجر به فوت می شود.
این عضو هیأت علمی دانشگاه ادامه داد: هزینه مستقیم و غیرمستقیم حوادث شغلی کشور در سال ۲۰۱۴ به میزان ۴۸ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود که اجرای برنامه ها و اصول بهداشت حرفه ای می تواند منجر به حفظ سلامت و افزایش عمر مفید نیروی کار شود و کمک شایانی به اقتصاد کشور کند.