پخش زنده
امروز: -
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دستگاه ابَر رایانه برای طراحی مدلهای شبیه سازی مجهز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه آمار زیستی دانشکده بهداشت مشهد در اینباره گفت: یکی از اهداف گروه آمار زیستی در سالهای اخیر سوق دادن دانشجویان بخصوص مقطع phd به تحلیل دادههایی با بعدبالا مانند دادههای پروژه ژنوم انسان با چندین گیگابایت داده از کد ژنتیکی انسان است.
دکتر حبیب الله اسماعیلی افزود: از دیگر زمینههای تحقیقاتی گروه آمارزیستی که نیاز به محاسبات سنگین دارند، میتوان به مدل بندی فضایی بیماری ها، پردازش تصویر، پردازش نوارهای مغزی، پردازش بانکهای اطلاعاتی گسترده در زمینه سرطانها و ... اشاره کرد که همگی نیاز به استفاده از کامپیوترهای با سرعت بالا دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: از سویی گامهای اصلی در پایان نامههای دوره دکتری آمارزیستی، علاه بر تحلیل دادههای واقعی شامل شبیه سازی "تائید مدل بر اساس شبیهسازی آماری" نیز است؛ در چنین شرایطی، تحلیل بدنه بزرگ دادهها به شکل قابل درک و کاربردی، یک مساله چالش برانگیز محققین حوزه آمارزیستی است که سیستمهای معمولی قادر به حل این چالشها نیستند.
وی تصریح کرد: با مساعدت و حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد این ابر رایانه خریداری شد و در حال حاضر دانشجویان و اعضای هیات علمی برای اقدامات مهم این گروه از این دستگاه استفاده میکنند.
دکتر اسماعیلی با بیان اینکه این دستگاه در خصوص دیتای مانینگ کاربرد زیاد دارد البته هنوز به تعداد بیشتری از این سوپر کامپیوتر نیاز است، عنوان کرد: برای تهیه این ابر رایانه بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده و این دستگاه برای هر نوع شبیه سازی در حوزه آمار زیستی مورد کاربرد است.
وی امکان انجام پروژهها و شبیه سازیهای دکتری آمار زیستی با محاسبات پیچیده عددی، افزایش بهره وری با صرفه جوئی در زمان، صرفه جویی در هزینههای برق، امکان انجام پروژههای تحقیقاتی با محاسبات سنگین و افزایش برونداد پژوهشی و مقالات باکیفیت به علت استفاده از مدلهای پیشرفته آماری، ارائه خدمات مطلوبتر توسط اساتید به دانشجویان، انجام محاسبات سنگین و پردازش تصاویر برای تحقیقات محققین دانشگاه علوم پزشکی (خارج از گروه امارزیستی) را از مزایای این ابر رایانه برشمرد.
دکتر کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آخرین نشست با رییس و اعضای هیات علمی دانشکده بهداشت ضمن تاکید برلزوم دستیابی به مرجعیت علمی در تمام حوزهها و گروههای آموزشی، مبلغ یک میلیارد تومان جهت برآوردن نیازهای واقعی گروههای آموزشی به دانشکده بهداشت مشهد اختصاص داد.