پخش زنده
امروز: ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ٢١:٣:٤٠
کالری شکر قهوهای تفاوت چندانی با شکر سفید ندارد و مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر قند تهیه میشود.
تاریخچه شکر قهوه ای در ایران و جهان
تاریخچه شکر قهوهای تصفیه نشده به اواخر قرن ۱۸ برمی گردد. در آن زمان که تولید و مصرف شکر سفید شروع شده بود مردم اروپا و برخی از کشورهای آسیائی به خصوص ایران، شکر ناخالص تولید شده را که اغلب رنگی تیره داشت به عنوان درمان برخی از بیماریها مصرف مینمودند. بعدها دانشمندان با آنالیز این ماده دریافتند نه تنها چنین مادهای اثر طبی ندارد بلکه با وجود برخی از میکروارگانیزمهای مضر درآن غیر قابل مصرف است و باید تصفیه و استفاده گردد. در این راستا در سال ۱۹۰۰ میلادی یکی از بهترین کتب مربوط به مواد غذائی نوشته شده که در آن چگونگی خصوصیات شکر قهوهای (Brown sugar) توضیح داده شده است.در چند دهه گذشته دانشمندان و قند سازان ماهر توانستند با تركیبی از شكر تصفیه شده طبیعی و لایه نازک از ملاس به تولید نوعی شكر قابل مصرف دست یابند كه شكرقهوه ای نامیده شد. مردم خاورمیانه و آسیا حدود یك دهه پیش با شكر قهوه ای خوراكی که در اروپا تولید گردید آشنا شدند.
برخی از انواع شكر قهوه ای كه در اروپا ساخته شده است شامل:
شکر قهوه ای (روشن و تیره): کریستال های شکر پوشیده شده از ملاس با طعم و رنگ طبیعی هستند. وجود ملاس سبب ایجاد رنگ قهوه ای و طعم ملاسی در شکر می شود. شکر قهوه ای تیره نسبت به نوع روشن آن رنگ بیشتر و طعم ملاس بالاتری دارد.
شکر قهوه ای روان: شکر ریز، تقریباً پودری شکل و با رطوبت کمتر از شکر قهوه ای معمولی است.
شکر توربینادو: شکر خامی است که مقداری از ملاس آن شسته شده رنگ بلوند ملایمی دارد و اغلب به همراه چای و قهوه مصرف می گردد.
شکر موسكوادو: یک شکر قهوه ای خاص انگلیسی است که خیلی تیره بوده و طعم قوی ملاس دارد.
شکر دمرارا: رنگ قهوه ای روشن با کریستال های طلائی درشت دارد و با چای، قهوه و غلات داغ مصرف می شود و در بین مردم انگلستان مصرف زیادی دارد.
هریک از انواع شکر قهوه ای دارای خصوصیاتی متفاوت است و در شیرینی پزی و كیك پزی و . . . کاربرد وسیع دارد.
شکر سرخ در طب سنتینگهداری شكر قهوه ای
برای جلوگیری از سفت شدن شکر قهوهای که دارای حدود ۲ درصد رطوبت میباشد آن را در ظروف کاملا بستهای که در آن هوا نفوذ نکند قرار داده و بهتر است در یخچال نگهداری شود.
شکر قهوهای یا سفید؟
انتخاب از بین شکر قهوهای یا شکر سفید، کاملاً به سلیقه شما و غذایی که قصد پخت آن رادارید بستگی دارد. بااینکه شکر قهوهای کالری کمتری دارد و مواد معدنی در آن بیشتر وجود دارند اما این تفاوتهای آن با شکر سفید چندان بزرگ نیستند که بتوان ازنظر سلامتی شکر قهوهای را برای جایگزینی شکر سفید توصیه کرد.
هر دو شکر سفید و قهوهای میتوانند قند خون شمارا بهسرعت بالابرده و درصورتیکه در مصرف آنها زیادهروی کنید ممکن است که به مشکلات جدی سلامتی مثل چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مبتلا شوید. مصرف شکر سفید یا قهوهای را تا حد امکان محدودسازید و بیش از 5 تا 10 درصد از کالری روزانه خود را به آنها اختصاص ندهید تا از خطرات ذکرشده در امان بمانید. شکر قهوهای و سفید ازنظر ساختار و ارزش غذایی چندان از یکدیگر متفاوت نیستند و تنها در طعم، رنگ و شکل دادن به غذاها متفاوت هستند. فرقی نمیکند که شکر سفید یا شکر قهوهای انتخاب شما باشد؛ هر دو آنها میتوانند به یک اندازه در صورت استفاده زیاد برای سلامت بدن مضر باشند و موجب مشکلات سلامت جدی شوند.برای در امان ماندن از خطرات مصرف بیشازحد شکر باید در برنامه غذایی خود بخصوص در برنامههای رژیم لاغری از این ماده غذایی یا کمتر استفاده کرده و یا اصلاً استفاده نکنیم.