پخش زنده
امروز: -
بیشترین تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید از نظر تغذیهای به وجود کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتر در شکر قهوهای برمیگردد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، از آنجایی که هر دو نوع شکر قهوه ای و شکر سفید از گیاه نیشکر یا چغندر قند گرفته میشوند، نمیتوانند چندان از نظر غذایی و ساختاری از یک دیگر متفاوت باشند.
در واقع، شکر قهوهای مخلوطی از شکر سفید و ملاس (شیره شکر) است و تفاوت رنگ و طعم شکر قهوهای به دلیل وجود همین ملاس است.
البته، مقادیر این مواد معدنی در شکر قهوهای ناچیز بوده و به حدی نیستند که بتوان شکر قهوهای را به عنوان منبع معتبری از مواد معدنی شناخت.
شکر قهوهای نسبت به شکر سفید کالری کمتری دارد اما از این نظر هم اختلاف این دو نوع شکر چندان قابلتوجه نیست. هر یک قاشق چایخوری شکر قهوهای (4 گرم) دارای 15 کالری است درحالی که همین مقدار از شکر سفید 16.3 کالری انرژی را برای بدن فراهم میکند.
بنابراین، شکر قهوهای و سفید از نظر تغذیهای چندان با یک دیگر متفاوت نیستند و تفاوت اصلی آنها به رنگ و شکل ظاهریشان برمیگردد.
تفاوت شکر قهوهای و سفید از نظر تولید
شکر در آب و هوای گرمسیری که نیشکر و چغندر قند در آن رشد میکنند کشت میشود. برای تبدیل این دو گیاه به شکر، از یک متود استفاده میشود اما مراحل تولید شکر قهوه ای و سفید متفاوت خواهد بود.
در مرحله اول، آب شیرین از هر دو گیاه استخراج شده، به خلوص رسیده و حرارت داده میشود تا به یک شربت غلیظ قهوهای به نام ملاس تبدیل شود.
در مرحله بعد، کریستالهای شکر از ملاس جدا خواهند شد. این کار به وسیله دستگاهی انجام میشود که به شدت سریع چرخیده و این قابلیت را دارد که کریستالها را ملاس جدا کند.
در مرحله بعد، شکر سفید یک دور دیگر فیلتر میشود تا هرگونه ملاس اضافهای از آن حذف شده و کریستالهای کوچکتری حاصل شود. در این مرحله از نوعی فیلتر به عنوان زغال استخوان استفاده میشود.
بنابراین، شکر قهوه ای همان شکر سفید است که به الماسهای آن ملاس اضافه میشود و یا اصلا برای جدا کردن ملاس اضافه تصفیه نمیشود.
شکر قهوه ای در چه غذاهایی استفاده می شود؟
اما شکر قهوه ای برای چه خوب است و تا چه اندازه میتواند در آشپزی مورد استفاده قرار بگیرد؟ در پاسخ باید بگوییم که هم شکر سفید و هم شکر قهوهای میتوانند در شکلهای مختلف در آشپزی مورد استفاده قرار بگیرند و انتخاب یکی از آنها میتواند طعم، رنگ، شکل و بافت چیزی که پخت میکنید را تغییر دهد.
شکر قهوهای کمی بافت مرطوبتری نسبت به شکر سفید دارد و به همین دلیل، غذاهایی که با مشارکت آن پخته میشوند به احتمال زیاد بافت نرمتر و متراکمتری خواهند داشت. به عنوان مثال، اگر با استفاده از شکر قهوهای کیک بپزید، کیک شما نرم تر و متراکم خواهد شد اما اگر از شکر سفید برای پخت آن استفاده کنید کیک شما بافت سفتتر و بزرگتری به خود خواهد گرفت.
تفاوت رنگ و طعم شکر قهوه ای و شکر سفید
تفاوت اصلی بین شکر قهوه ای و شکر سفید به طعم و رنگ آنها برمیگردد. از نظر رنگی شکر قهوهای در غذاهایی به کار میرود که بخواهید رنگ آنها تیرهتر شود اما همانطور که از رنگش پیداست، شکر سفید برای غذاهای با رنگ روشنتر کاربرد دارد.
طعم شکر قهوه ای به دلیل اضافه شدن ملاس به آن کاراملی یا نزدیک به تافی است. به همین دلیل، از شکر قهوهای در کیکهای شکلاتی و کوکیها یا کیکهای میوهای استفاده میشود.
در طرف مقابل، شکر سفید شیرینتر بوده و مقدار کمتری از آن میتواند برای شیرین کردن انواع غذاها مورد استفاده قرار بگیرد. بعلاوه، طعم خنثی شکر سفید نیز سبب میشود که بتوان از آن در همه غذاها و بویژه غذاهای شیرین که نیاز به پف کردن دارند استفاده کرد.