شکر سرخ جانی دوباره گرفت
عرصه تولید نیشکر ، شکر سرخ و فرآوردههای آن با شروع برداشت این محصول در مازندران جانی تازه گرفت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ؛ مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران ، با بیان اینکه پیش بینی میشود حدود ۱۰۰ هزار تن نیشکر در ۲۵۰ هکتار از مزارع مازندران برداشت شود گفت : بیشترین کشت نیشکر و تولید شکر سرخ در مازندران در شهرهای بابلسر، قائمشهر، بهنمیر و سیمرغ است.
پورنصرالله با بیان اینکه نیشکرهای فرآوری شده در بازارهای محلی شهرستانی و استانی به فروش میرسد افزود : ۳۵ مرکز فرآوری نیمه مکانیزه شکر سرخ با مجوز جهاد کشاورزی در مازندران فعال است و انواع محصولات از شکر سرخ در این مراکز فراوری میشود.
او گفت : تولید و فرآوری نیشکر اکنون در مازندران بیشتر به صورت شکر قرمز، کف و شیره است که اغلب در کارگاههای نیمه صنعتی انجام میشود.
شکر سرخ یا شکر لـله
نیها پس از کنده شدن در دستگاه آبگیری قرار میگیرند و بعد از آبگیری، آب نیشکر به مدت ۲ تا ۳ ساعت جوشانده میشود. در مدت جوشیدن، مایه نیشکرمدام هم زده میشود وتفالهها از دیگ خارج میشود، پس از این مراحل شکرقهوهای یا سرخ به دست میآید، محصول فرآوری شده نیشکر، شکر سرخ یا شکر لـله است.
محصول شکر سرخ علاوه بر کاربرد در شیرینی پزی جایگزین خوبی برای شکر سفید در وعده صبحانه است.
استانهای همجوار همچون، خراسان شمالی و جنوبی، گلستان و گیلان، سمنان که با تولید نیشکردر مازندران آشنایی دارند از این محصولات خریداری میکنند.