تأثیر عصاره گلبرگ و پرچم زعفران در جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی
پژوهشگران دانشگاه بیرجند به نتایج اثرگذار عصاره گلبرگ و پرچم زعفران کشت شده در شرایط ارگانیک برای جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، خانم عسکری ملکآباد، اولین محقق پسادکتری گروه پژوهشی زعفران به راهنمایی دکتر محمدعلی بهدانی، مسئول گروه پژوهشی زعفران، مدیریتهای مختلف کوددهی بر ویژگیهای بیوشیمیایی گلبرگهای زعفران را بررسی کردند.
نتایج تحقیقات گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند نشان داد که عصارههای حاصل از گلبرگ و پرچم زعفران در هر دو شرایط کاشت رایج و ارگانیک دارای اثرات ضدسرطانی بودند، اما این تاثیر در عصارههای حاصل از گلبرگ و پرچم زعفران کشت شده در شرایط ارگانیک به طور معنی داری از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کردند. زعفران (Crocus sativus L.) به عنوان گرانترین محصول کشاورزی، دارویی و ادویهای جهان، از جایگاه ویژهای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران برخوردار است بهطوری که ۹۰ درصد از تولید زعفران دنیا به ایران تعلق دارد.
این گیاه ارزشمند و بومسازگار منطقه خراسان از مهمترین محصولات کشاورزی صادراتی کشور محسوب میشود.
امروزه مصرف زعفران فقط به عنوان افزودنی خوراکی ارزش افزوده چندانی نصیب کشور نمیکند لذا بایستی از ظرفیتهای این محصول در زمینههای ممکن خصوصاً در بخش صنعت و بویژه در بخش تولید دارو به نحو احسن استفاده شود.
اولین مقاله چاپ شده از نتایج این تحقیق در نشریه علوم و فنون کشاورزی با عنوان ارزیابی و تأثیر دو روش کشت ارگانیک و متعارف زعفران بر فعالیتهای فیتوشیمیایی و ضد سرطانی (سرطان سینه) چاپ شد.