خراسان جنوبی
تولید بیسکوییت فراسودمند عناب
محصول فراسودمند فرآوری شده از عناب در هفتههای آتی به صورت عمده به بازارهای داخل و خارج استان عرضه خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی؛ عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان
دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: طرح تولید بیسکوییت فراسودمند عناب از سال ۱۳۹۸ و پس از اتمام مطالعات اولیه تولید آزمایشی این محصول در اواسط سال ۱۳۹۸ شروع شد.
ساره حسینی گفت:یکی از طرحهای اجرا شده در این مجتمع، طرح تولید بیسکوییت فراسودمند عناب است که برای نخستین بار در پنجمین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی خراسان جنوبی عرضه و با استقبال مصرف کنندگان مواجه شد.
حسینی ادامه داد: در حال حاضر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی تولید این محصول را با دریافت مجوزهای قانونی در دستور کار قرار داده و در هفتههای آتی این محصول فراسودمند فرآوری شده از عناب به صورت عمده و در سایت مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی به آدرس birnab.ir به بازارهای داخل و خارج استان عرضه خواهد شد.
وی افزود: در سالهای اخیر تحقیقات بسیاری در زمینه تولید محصولات فراسودمند و غنی سازی فراوردههای غذایی به خصوص فراوردههای محبوب و پر طرفدار مانند بیسکویت، کیک و کلوچه انجام شده که از این جمله میتوان به غنی سازی بیسکویت با اسفناج، رازیانه، بابونه، پودر هسته خرما، عصاره انگور، عصاره چای سبز، فیبرهای گیاهی، مالت، ویتامین D، آهن، روی، مس، کلسیم اشاره کرد.
عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان گفت: محصولات استراتژیک خراسان جنوبی با توجه به ارزش تغذیهای بالا و داشتن پتانسیل خوب برای فراوری، یکی گزینه مطلوب جهت غنی سازی فراوردههای غذایی هستند؛ به عنوان مثال میوه عناب که از محصولات انحصاری و استراتژیک خطه خراسان جنوبی است دارای فعالیتهای ضد میکروبی و ﺍﻓﺰﺍﻳﺶدهنده ﺳﻄﺢ ﺍﻳﻤنی بدن و تصفیه کننده خون است، سموم را از بدن دفع میکند و دارای ترکیباتی مانند اسید کلروژنیک، کاتچین، اپیکاتچین، اسید کافئیک، اسیدکوماریک، اسید گالیک، اسید فرولیک، اسیدسینامیک، روتین، کوئرستین، پروسیانیدین و کامپفرول است.
حسینی افزود: افزودن این میوه با توجه به ارزش تغذیهای بالا به محصولات غذایی، آنها را به فراوردههای فراسودمند تبدیل خواهد کرد؛ با این وجود افزودن سطوح مختلف پالپ عناب به فرمولاسیونهای غذایی برای تهیه یک محصول فراسودمند کفایت نمیکند چراکه در حین فرایند پخت، اکثر ترکیبات مغذی حساس به حرارت از بین خواهند رفت.
وی با بیان اینکه برای رفع این مشکل پودر و یا عصاره میوه تحت فرایندهای خاص قرار گرفته و ریز پوشانی میشوند و سپس در فرمولاسیون به کار میروند، افزود: مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی که پیشگام تولید فراوردههای غذایی فراسودمند بر پایه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی مانند زرشک عناب و زعفران است بر روی فراوری این محصولات تمرکز کرده و توانسته در مدت زمان کوتاهی فراوردههای متنوعی تولید کند.
عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی گفت: محصولات فراسودمند محصولاتی هستند که علاوه بر داشتن ارزشهای تغذیهای و تولید انرژی برای مصرف کننده، سلامت بخش نیز باشند و از بروز بیماریهای مزمن جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: غذاهای فراسودمند به ویژه محصولات فراوری شده از گیاهان دارویی میتوانند با تغییر الگوی مصرف مواد غذایی، کمک شایان توجهی به کنترل بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، پرفشاری خون و سرطان در جامعه داشته باشند.