پخش زنده
امروز: -
طرح شفافیت آرای نمایندگان از اولین طرحهایی بود که در مجلس یازدهم مورد توجه قرار گرفت و بعد از تصویب نشدن در صحن علنی، ۵۰ نفر از نمایندگان در نامهای به هیئت رئیسه مجلس بررسی مجدد این طرح را خواستار شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ طرح شفافیت آرای نمایندگان چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ با ۱۵۳ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در جلسه رای نیاورد و از دستور کار خارج شد. طبق آییننامه داخلی مجلس، این طرح برای تصویب به دوسومِ آراء نیاز داشت و تنها با اختلاف سه رأی با کلیات آن مخالفت شد. همین موضوع باعث شد تا حجم انتقادها به مجلس یازدهم تصاعدی و مجلس یازدهم به عدم شفافیت متهم شود؛ اما این تنها یک روی سکه است؛ روی دیگر سکه اظهارنظرهای قاطع نمایندگان مجلس یازدهم در حمایت از تصویب این طرح است؛ به طوری که زهره سادات لاجوردی عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی اعلام کرد: ”طرح شفافیت آراء را به مجلس باز میگردانیم“. شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه تصویب طرح شفافیت آراء و عملکرد نمایندگان در مجلس حق مسلم مردم است، گفت: با جدیت پیگیر تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان هستم. به گفته او به زودی و با تصویب طرح در صحن علنی، دغدغه مردم نسبت به عملکرد نمایندگانشان مرتفع میشود.
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ”مجدداً با صراحت اعلام میکنم که حق طبیعی، ولی نعمتان انقلاب، یعنی مردم بزرگ ایران است که از عملکرد و نظرات نمایندگان آگاه باشند“. وی تاکید کرد: ”بنده با طرح شفافیت آراء، اموال و ... در کنار نگاه منطقی و تخصصی و به دور از حاشیهها موافق هستم؛ همچنین ضمن حمایت، امیدوارم بهزودی شاهد تصویب آن باشیم“.
در روزهای گذشته نیز جمعی از نمایندگان طی نامهای به رئیس مجلس تسریع در روند تصویب طرح «شفافیت آرای نمایندگان» را خواستار شده و نسبت به اجرای داوطلبانه مفاد طرح نسبت به آرای خود اعلام آمادگی کردند. این نامه در ابتدا حدود ۶۰ امضا داشت و سپس تعداد امضاهای این نامه، به ۱۰۲ امضا افزایش یافت.
مهرداد گودرزی نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به انتشار اسامی برخی از نمایندگان مجلس که حامی شفافیت هستند گفت: تعداد نمایندگان موافق با شفافیت بیشتر از تعدادی است که در این فهرست آمده و این نامه به دست برخی از نمایندگان نرسیده است که آن را امضا کنند.
گودرزی با اعلام اینکه که در مورد شفافیت اختلافی بین نمایندگان وجود ندارد گفت: طرح شفافیت آرای نمایندگان در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است و تعدادی از نمایندگان برای آنکه این طرح زودتر در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد، نامهای را امضا کردند.
به گفته این نماینده مجلس اکثر نمایندگان مجلس یازدهم با شفافیت موافق هستند و فقط به دنبال شفافیت آرا نیستند، بلکه مصادیق دیگری از شفافیت در این طرح پیشبینی شده که موضوع مهمی است.
اکنون بحث تصویب شفافیت آرای نمایندگان در مجلس یازدهم داغ است و اکثر نمایندگان از ضرورت تصویب این طرح سخن میگویند؛ لذا بر اساس فضای عمومی مجلس یازدهم و اظهارنظر نمایندگان در خصوص ضرورت تصویب طرح شفافیت آرای نمایندگان به نظر میرسد این طرح میتواند یک بار دیگر در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود و مورد تصویب نمایندگان قرار گیرد. بنابر این باید منتظر ماند و عزم نمایندگان در تصویب این طرح را نظاره گر بود.