پخش زنده
امروز: -
در هوای آلودهی این روزها مصرف برخی مواد غذایی خاصیت خنثیکنندگی مواد سمی موجود در هوا را دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ برای به حداقل رساندن عوارض ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن مصرف آنتیاکسیدانها را در رژیم غذایی افزایش دهید.
چه در خانه هستید، چه در محل کار از مواد غذایی مثل کرفس، اسفناج، گوجهفرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگه سبز کاهو استفاده کنید که غنی از ویتامین C هستند.
البته مصرف جوانه گندم، روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند را هم نباید فراموش کرد.
مصرف روزانه یک عدد سیب میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوههایی مانند پرتقال و توتفرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.
در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ مصرف شود، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت میشود، همگی خنثیکننده سموم هستند.
افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار میگیرند.
ازغذاهای چرب بهخصوص چربیهای جامد حیوانی و گیاهی استفاده نکنید که مصرف چنین غذاهایی فقط باعث تشدید کاهش توان بدنی و ذهنی شما در طول روز خواهد شد.
سیر، پیاز و تره فرنگی، هر قدر هم که بوی آزاردهندهای داشته باشند، اما حاوی مقدار زیادی گوگرد هستند که میتوانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت کنند.
نوشیدن زیاد آب به کلیهها کمک میکند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند.