پخش زنده
امروز: -
تخم مرغ یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح و دارای پروتئین با کیفیت بالا و دارای تمام ۹ اسید آمینه ضروری و مقدار قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ پروتئین تخم مرغ یک پروتئین کامل، قابل جذب و دارای بیشترین اسید آمینه ضروری برای بدن است که درصد جذب بالایی دارد، پروتئین تخم مرغ هم در سفیده و هم در زرده آن وجود دارد که نسبت آنها ۶۰ درصد به ۴۰ درصد است.
به دلیل کیفیت بالای تخم مرغ، این ماده نقش مهمی در ایجاد سیری به ویژه در وعده صبحانه دارد و به همین دلیل باعث کاهش وزن می شود، زیرا علاوه بر القای احساس سیری، میزان کالری بسیار کمی تولید می کند.
دیگر خواص تخم مرغ عبارت است از:
۱. تاثیر بر کاهش وزن
۲. دارا بودن کلسترول خوب
۳. مغذی بودن برای تمام سنین
۴. موثر بودن بر سلامت چشم
مصرف تخم مرغ را بیشتر به چه افرادی توصیه می شود؟مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و همه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می شود، در این افراد، مصرف یک تخم مرغ در روز مانعی ندارد و در بعضی موارد توصیه مصرف بیشتر هم ممکن است، انجام شود.
چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟
اگرچه در بعضی شرایط باید در مصرف تخم مرغ کامل، ملاحظاتی شود، اما به دلیل خواص ویژه تخم مرغ، مصرف نکردن آن، باعث کمبود ترکیبات ضروری مانند «کولین»،« لوتئین» و« گزانتین» خواهد شد.
نباید مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود، بلکه باید در موارد محدودیت مصرف، مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد؛ حتی در بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و بیماری های قلبی عروقی تا حدود سه عدد در هفته نیز پیشنهاد می شود، البته در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک همراه تخم مرغ خودداری و تخم مرغ بدون روغن پخته شود که به این نحو، نه تنها خطری ندارد، بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود.
در زمان پختن تخم مرغ چه نکاتی باید مد نظر باشد؟
- سفیده صورتی یا رنگین کمان نشانه فساد ناشی از باکتری هاست.
- در تخم مرغ کهنه، نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش می یابد.
- از مصرف تخم مرغ خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی خودداری کنیم.
-تخم مرغ را در هنگام مصرف به صورت جداگانه بشکنیم تا در صورت مشاهده نشانه های فساد، آن را مصرف نکنیم.
- وجود لکه های خون و مویرگ های خونی در داخل تخم مرغ، نشانه نطفه دار بودن و رشد جنین است که از نظر شرعی و بهداشتی مصرف آن جایز نیست.
- آب پز کردن به صورتی که سفیده و زرده به طور کامل سفت شده باشد، از بهترین روش های پختن تخم مرغ است.
- از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته نیز می توانیم به این مورد اشاره کنیم که پوسته تخم مرغِ آب پزِ تازه به هنگام پوست کندن، از سفیده به سختی جدا می شود، در حالی که در تخم مرغی که کهنه باشد، پوست گیری به سادگی انجام می شود.
- یکی دیگر از نشانه های تازگی تخم مرغ پخته این است که زرده در مرکز سفیده قرار دارد، اما در تخم مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است.
نکات طلایی درباره تخم مرغ