پخش زنده
امروز: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ١٠:٣١:٣١
رئیس گروه تثبیت فرسایش تودهای و زمین لغزش سازمان جنگل، مراتع و آبخیزداری کشور: وضعیت دشتهای چهارمحال و بختیاری بحرانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، بهمن اکبری در حاشیه بررسی دشت خانمیرزا، گفت: چهارمحال و بختیاری با میانگین متوسط بارش ۶۰۰ میلی متر، به دلیل برداشت بیرویه آب به عنوان یکی از استانهایی است که با بحران فرونشست زمین مواجه است و هماکنون دشت خانمیرزا با ۴۰ متر افت آبهای زیرزمینی دچار فرونشست شده است.
وی با تأکید بر اینکه دشتهای چهارمحال و بختیاری، دشتهای میان کوهی هستند و ضخامت آبرفتها و ذخیره آب زیرزمینی در این استان زیاد نیست، افزود: برداشت کم آب هم در این استان شرایط آبخوانها را در شرایط خاص و بحرانی قرار میدهد که دچار فرونشست شوند.
رئیس گروه تثبیت فرسایش تودهای و زمین لغزش سازمان جنگل، مراتع و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: هم اکنون فرونشست زمین در این استان در شرایط بحرانی قرار گرفته و سالانه بیش از ۱۸ سانتی متر است که اجرای فعالیتهای تغذیه مصنوعی آب، پخش سیلاب و اجرای طرحهای آبخیزداری با همکاری وزارت نیرو و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در این دشتها ضروری است.
اکبری به اجرای طرح پخش سیلاب در دشت خانمیرزا از سال گذشته اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح و همچنین مدیریت منابع آب و برداشت کمتر از چاهها میزان فرونشست زمین در این دشت مهار خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون سفرههای آب زیرزمینی ۵۰ درصد دشتهای کشور بیلان منفی دارد و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی این دشتها راهکاری برای مقابله با فرونشست و مهار آن است.