پخش زنده
امروز: -
رئیس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری: روایتگری نادرست از منابع آب چهارمحال و بختیاری چالش بزرگی برای مردم استان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، حسین بامیری در مراسم معارفه استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در دهه ۶۰ استان چهارمحال و بختیاری ۱۰ درصد آب کشور را داشت، اما دو دهه است که سرچشمهها نه تنها در این استان که در کشور به خاطر خشکسالیهای گسترده، خشک شده است.
وی افزود: تخصیص منابع آب توسط وزارت نیرو براساس این روایتگری اشتباه بوده که نتیجه آن از بین رفتن کشاورزی در این استانها شده است.
نماینده مردم شهرستانهای لردگان و خانمیرزا در مجلس شوراس اسلامی خاطرنشان کرد: به دلیل اغماض و ملاحظه کاری وزارت نیرو در گذشته، متأسفانه فقر و بیکاری در استان افزایش یافته است و ابتداییترین مطالبات مردمی در حوزه آب را ندیدیم.
بامیری با بیان این که دور تا دور استان چهارمحال و بختیاری را رودخانهها فراگرفته اند، گفت: در سالهای گذشته هیچ تخصیصی از روان آبها به استان صورت نگرفت و اکنون ما به نوع عینک عدالت محور دولت سیزدهم دل بسته ایم.
وی افزود: مردم استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان مطیع رهبری هستند و با رویکرد انتقال آب مخالف نیستند، اما اولویت را بر این میدانند که آب آشامیدنی شهری و روستایی و رعایت اصول زیست محیطی در اجرای طرحهای انتقال آب مد نظر قرار گیرد.
رئیس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری با تأکید بر تعطیل شدن اجرای طرح تونل بهشت آباد، گفت: هم اکنون ۳۵۰ روستا در استان با تانکر آبرسانی میشود و طرح انتقال آب بن به بروجن باید برای رفع این مشکل اجرایی شود.
بامیری، تأمین خسارتهای کشاورزان در حاشیه سد کوهرنگ سه را خواستار شد و گفت: خودنمایی صنایع آب بر در استان اصفهان، رواج کشاورزی سنتی و به ویژه برنج کاری و سرانه بیش از اندازه فضای سبز در اصفهان، همه را مستأصل کرده است.
رئیس مجمع نمایندگان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر توسعه عدالت اجتماعی، گفت: کدهای درآمدهای شهری و دهیاری به حداقل رسیده و حوزههای امور عمرانی را به ویژه در استان چهارمحال و بختیاری با مشکل مواجه کرده است.
استاندار سابق چهارمحال و بختیاری هم بیکاری را بزرگترین چالش استان دانست و گفت: نرخ ٤٣ درصدی جمعیت آماده به کار استان که نسبت به سایر استانها بالاتر است و همین از عوامل بالارفتن نرخ بیکاری است.
اقبال عباسی، کم آبی به ویژه در بخش کشاورزی و گردشگردی را از دیگر عوامل بیکاری اعلام کرد و افزود: نرخ بیکاری دست کم تا چهار سال دیگر گریبانگیر مردم استان چهار محال و بختیاری خواهد بود.
وی با انتقاد از اینکه طرحهایی مثل انتقال آب بن به بروجن که میتواند ٥٠ درصد جمعیت استان را آبرسانی کند، گفت: مشکلات زیادی سر راه این طرح به خصوص در استان همجوار وجود دارد که برای حل بخشی از مشکلات مردم چهارمحال و بختیاری باید هرچه سریعتر رفع شود.
استاندار سابق سهم کم چهارمحال و بختیاری از بودجه کشور را دیگر عوامل توسعه کم استان برشمرد.
عباسی گزارشی هم از عملکرد چهار ساله خود ارائه کرد و گفت: افزایش بودجههای عمرانی استان، افزایش تختهای بیمارستانی به یکهزار و ۸۰۸ تخت، دو هزار و ۳۴۰ تخت گردشگری و در بخش کشاورزی تجهیز ۲۵ هزار هکتار زمینهای کشاورزی و باغات به سامانه آبیاری هوشمند بخشی از این عملکرد است.
جعفر مردانی معاون سیاسی امنیتی استاندار چهارمحال و بختیاری هم پایین بودن تولید ناخالص ملی در استان، شکل نگرفتن بخش غیر دولتی وبنگاهای اقتصادی، محدودیت ناوگان هوایی و ریلی، کاهش بارندگی و کاهش منابع آب زیر زمینی، فرونشست زمین و بیلان منفی در ۱۱ دشت استان را مهمترین چالشهای استان دانست.