پخش زنده
امروز: -
استاندار چهارمحال و بختیاری: طرح قانونی انتقال آب بن به بروجن برای تامین آب آشامیدنی ۴۵۰ هزار نفر با مشکل مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری،اقبال عباسی در شورای اداری این استان که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به اجرای طرحهای انتقال آب گفت: طرحهای انتقال آب بینحوضهای چالشها و مشکلات جدی برای این استان ایجاد کرده است.
وی افزود: طرحهای انتقال آب بینحوضهای مورد نظر در این استان مانند تونل بهشتآباد، سدهای کوهرنگ ۳، سد ونک سولگان و گلاب چالشهای زیادی را ایجاد کرده است.
عباسی گفت: طرح قانونی انتقال آب بن به بروجن برای تامین آب آشامیدنی ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت چهارمحال و بختیاری اکنون با مشکل مواجه شده و عدهای خودروی پیمانکار این طرح را آتش زدند، اما برخوردی با این افراد نشد در حالی که این مساله باید پیگیری شود.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی برای سرعتبخشی به روند چند اجرا و بهرهبرداری از طرح انتقال آب بن به بروجن از اهرم نظارتی خود استفاده کند.
عباسی گفت: کمیسیون رسیدگی به آبهای زیرزمینی دستور توقف این طرح قانونی را صادر کرده است در صورتی وضعیت طرح بن به بروجن مربوط به منابع رو زمینی و سطحی است.
وی افزود: این در حالی است که طرح تونل بهشتآباد مجوزهای زیستمحیطی را نگرفته است، اما در مسیر اجرا قرار گرفته است.
عباسی گفت: در روند اجرای طرح تونل کوهرنگ ۳ به تعهدات مالی پیمانکار در زمینهای مردم عمل نشده و معیشت مردم با مشکل مواجه شده است و در این راستا وزارت نیرو باید پاسخگو باشد.
وی افزود: در صورت رفع مشکلات مرتبط با آب چهارمحال و بختیاری، سایر معضلات این استان و حتی بخش عمدهای از مشکل بیکاری رفع خواهد شد.
عباسی گفت: هماکنون امکان تخصیص آب در ۶ شهرستان شهرکرد، بروجن، اردل، فارسان، کیار و بن وجود ندارد و ۳۱ طرح کشاورزی در چهارمحال و بختیاری معطل تخصیص آب است.
وی افزود: از کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی درخواست میشود برای رفع مشکلات آبی این استان از توان قانونی خود استفاده کند.
عباسی با اشاره به سختگذری و کوهستانی بودن مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری یادآور شد: این عامل هزینههای گازرسانی در چهارمحال و بختیاری را از ۱۲۰ میلیون ریال بهازای هر علمک را تا ۳۵۰ میلیون ریال افزایش داده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در صورت احداث گلخانهها در شهرکهای کشاورزی، دولت زیرساختها تا درب ورودی شهرک تخصصی تامین میکند.
اقبال عباسی با اشاره به کم بودن میزان تسهیلات اشتغال عشایری و روستایی گفت: سهم بخش کشاورزی در این تسهیلات ناچیز است و بهسرعت تمام میشود.
وی گفت: این در حالی است که در روستاها و مناطق عشایری امکان ایجاد صنایع وجود ندارد و پرداخت تسهیلات براساس آمایش سرزمین نیست.