پخش زنده
امروز: -
صبحانه مهم ترین وعده غذایی در طول روز و برای همه افراد، به ویژه کودکان و نوجوانان در سنین رشد بسیار ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب گفت:خوردن یک صبحانه کامل و سالم سبب کاهش احتمال چاقی و اضافه وزن در کودکان، بهبودی در خلق و خو و رفتارها و حتی افزایش میزان تمرکز و توجه می شود، بنابراین لازم است کودکان را به خوردن همیشگی صبحانه عادت بدهیم تا در بزرگسالی به بیماری های حاد مثل دیابت و بیماری قلبی دچار نشوند.
اعظم زمانی افزود:بعد از حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت خوابیدن و غذا نخوردن، میزان انرژی ذخیره شده در بدن کودکان به کمترین میزان می رسد و مغز آنها نیاز به انرژی کافی دارد، بنابراین آنها پس از خواب لازم است که صبحانه ای که ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، کلسیم و کمی چربی های سالم باشد، مصرف کنند تا با انرژی بیشتری روز خود را شروع کنند.
کارشناس تغذیه ادامه داد:اغلب راضی کردن کودکان به خوردن صبحانه قبل از رفتن به مدرسه برای والدین چالش بزرگی است و اکثر کودکان در این مورد سرسختی و مقاومت از خود نشان میدهند، این در حالی است که حذف این وعده غذایی باعث بروز علائم چاقی در کودکان می شود.
وی با بیان اینکه بررسی ها حاکی از آن است که کودکان در سنین مدرسه در صورتی که از مصرف وعده غذایی صبحانه خودداری کنند، بیشتر احتمال دارد در طول روز به خوراکی های با ارزش غذایی کم روی بیاورند و این می تواند بر شاخص توده بدنی آنان تاثیر منفی بگذارد گفت:کودکانی که هنگام صبح و پیش از رفتن به مدرسه صبحانه میخورند، نسبت به آنهایی که نخستین وعده غذایی روز را حذف میکنند، شاخص توده بدنی پایین تری دارند؛ صبحانه صرف نظر از سن افراد همچون کلید روشن کننده متابولیسم بدن عمل کرده و به سوخت و ساز کالری در طول روز کمک می کند.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب با اشاره به اینکه همچنین مصرف صبحانه، با افزایش قدرت حافظه و تمرکز، کاهش سطح کلسترول بد خون و کاهش احتمال ابتلا به دیابت و بیماری قلبی مرتبط است؛ حذف وعده غذایی صبحانه همواره به افزایش وزن منجر نمی شود، اما پرهیز از مصرف صبحانه می تواند به پرخوری در وعده های غذایی بعدی و در نهایت افزایش وزن منجر شود اظهار داشت:حذف نخستین وعده غذایی باعث می شود که فرد خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی کند؛ نخوردن صبحانه خطر ابتلا به کاهش قند خون را افزایش می دهد. نشانه های جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن دست و پا و تند شدن ضربان قلب است.
زمانی ادامه داد:کودکانی که صبحانه نمیخورند به میزان کافی عناصر ضروری مانند آهن، کلسیم، منیزیم و پروتئین را دریافت نمی کنند، بنابراین در طول روز احساس خستگی بیشتری کرده و نمی توانند به درستی تمرکز داشته باشند و بهره هوشی پایین تری دارند.
وی افزود:صبحانه باید حاوی گروه های مختلفی از مواد غذایی همچون لبنیات، انواع میوه ها، مغزها، نان و غلات و تخم مرغ باشد، مادران نیز بایستی برای تهیه یک صبحانه کامل و مناسب، از تمامی این مواد استفاده کنند.
او همچنین لقمه های غذایی سالم همچون نان و پنیر و گردو و یا خیار و گوجه، نان و تخم مرغ، ساندویچ مرغ و انواع کوکو، خوراک عدسی یا آش صبحانه، غلات صبحانه بدون شکر همراه شیر و میوه و یا شیربرنج از صبحانه های مناسب برای کودکان و نوجوانان است عنوان کرد و گفت: شیر و آبمیوه طبیعی نیز به عنوان نوشیدنی های سالم در صبحانه می تواند استفاده شود.