پخش زنده
امروز: -
بخشی غذاهی فراوری شده مانند سبزیجات کنسروی، میوههای منجمد و لبنیات پاستوریزه میتوانند به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم استفاده شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: غذاهای فراوری شده به تمام غذاهای کنسروی، بسته بندی، منجمد، پاستوریزه یا قوطی اطلاق میشود؛ بخشی از این غذاها مانند سبزیجات کنسروی، میوههای منجمد و لبنیات پاستوریزه میتوانند به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم استفاده شوند.
محمدجعفر دهزاد افزود:بخش دیگر غذاهای فراوری شده مانند فراوردههای گوشتی، نوشیدنیهای صنعتی، سسهای آماده و اسنکهای حجیم که مقادیر بیش از حد نمک، شکر، افزودنی یا رنگهای خوراکی دارند باید محدود شوند تا رژیم غذایی سالم و سبک زندگی مناسب قابل دستیابی باشد.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
به چند راهکار عملی برای کاهش غذاهای فراوری شده در زندگی پُر مشغله و ماشینی این روزها اشاره کرد:
۱. دسترسی به میان وعدههای سالم
اگر مشغول کارهای روزمره یا برعکس، بی حوصله باشید احتمال اینکه از یک میان وعده فوری ناسالم استفاده کنید بیشتر است، زیرا معمولا آماده مصرف و در دسترس هستنند، بنابراین بهتر است همواره در منزل میان وعدههای سالم مانند میوه ها، لبنیات و مغزها را در دسترس داشته باشید.
۲. آب بیشتری بنوشید
چنانچه در طول روز بدن کم آب شود، میل به نوشیدنیهای شیرین شده و یا غذاهای حاوی شکر افزایش مییابد؛ در طول روز به طور منظم ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید تا علاوه بر هیدراته شدن بدن از ایجاد اشتهای کاذب و گرسنگیهای احساسی جلوگیری شود، مصرف آب خنک نیم ساعت پیش از غذا میتواند اشتها را کاهش دهد.
۳. آینده نگر باشید
اگر در طول هفته فرصت آزادی برای غذا درست کردن دارید، میتوانید از قبل به وعدههای غذایی روزهای شلوغ خود فکر کنید؛ مقادیر بیشتری غذا آماده کنید و در یخچال یا فریزر قرار دهید تا احتمال سفارش فست فود، غذاهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس یا غذاهای بیرون بر، کاهش یابد.
۴. هدفمند خرید کنید
چنانچه برای خرید به فروشگاه میروید از قبل لیست نیازمندیها را یادداشت کرده و همراه داشته باشید؛ اگر به مواد غذایی یک قسمت از فروشگاه احتیاجی ندارید، بهتر است از آن قسمت عبور نکنید؛ زرق و برق بسته بندی تنقلات و غذاهای فراوری شده ممکن است هر کسی را ترغیب کند؛ پس به لیست پایبند بمانید، بهترین راه کم کردن مصرف غذاهای فراوری شده، نخریدن آنهاست.
۵. جایگرین غذایی مناسب پیدا کنید
به جای استفاده از سسهای فراوری شده سالاد، از روغن زیتون، سرکه بالزامیک، آب لیمو، آب غوره، ماست طعم دار شده با سیزیجات معطر استفاده کنید.
به جای استفاده از تنقلات آماده از ذرت بو داده کم نمک خانگی، میوههای خشک شده، کشمش، مویز و توت خشک استفاده کنید.
به جای استفاده از نوشابهها یا نوشیدنیهای صنعتی از آب، آب میوه طبیعی، دوغ کم چرب، کم نمک و یا آب طعم دار شده با تکههای میوه استفاده کنید.
به جای استفاده از کیک و بیسکوییت در وعده صبحانه یا میان وعده، از لقمههای خانگی نان و پنیر، ارده و شیره و تخم مرغ آب پز استفاده کنید؛ چنانچه در وعده صبحانه فرصت کافی ندارید، آن را از شب قبل حاضر کنید.
۶. تغییرات را آهسته انجام دهید
چنانچه در رژیم غذایی روزانه خود مقادیر زیادی از غذاهای فراوری شده دارید، احتمالا حذف ناگهانی بهترین راه نباشد؛ هدف این است که به حذف غذاهای فراوری شده به چشم یک هدف بلند مدت نگاه کنید تا اینکه آن را یک راهکار موقتی و زودگذر ببینید، تغییرات بهتر است به تدریج ایجاد شده تا تبدیل به عادت شوند.