فعالیت ۲۴ واحد پرورش شترمرغ؛
تولید سالانه ۴۰ هزار قطعه جوجه شتر مرغ در استان همدان
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان همدان از تولید سالیانه ۴۰هزار قطعه جوجه شتر مرغ در این استان خبر داد.
- به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان همدان گفت: در استان همدان ۲۴ واحد پرورش شترمرغ فعال بوده که از این تعداد، هشت واحد به صورت توام مولد و پرورش بوده و مابقی نیز تنها در زمینه پرورش فعالیت دارند.
علی رضا قراگوزلو با اشاره به اینکه سیستم پرورش شتر مرغ را شامل سه صورت توام (مولد و پرواری)، فقط مولد (مادر) یا فقط پرواری است، افزود: با توجه به تغییر اقلیم و کاهش مراتع، پرورش شتر مرغ به عنوان پرنده قرن شناخته شده و کاهش دام مراتع مانند گوسفند به منظور حفظ مراتع موجود ضرورت داشته و باید به سمت رشد تولید گوشت قرمز شتر مرغ و پرورش شتر مرغ پیش رفت چرا که مراتع در حال از بین رفتن بوده و علاوه بر آن شتر مرغ ضریب تبدیل خوبی دارد و زاد و ولد آن بیش از گوسفند است.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان همدان تولید سالیانه گوشت شتر مرغ استان همدان را ۴۲۰ تن برشمرد و افزود: استان همدان در پرورش شتر مرغ در سال گذشته دارای رتبه پنجم کشور بوده که در پایان سال رتبه امسال استان نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام میشود.
قراگوزلو با بیان اینکه پرورش شتر مرغ در استان گسترش دارد و در حال حاضر واحد ملایر یکی از بهترین واحدهای پرورش شتر مرغ استان همدان به شمار میرود، تصریح کرد: گوشت شتر مرغ تولید شده استان علاوه بر مصرف استان به سایر استانها از جمله تهران و اصفهان ارسال میشود.
وی با اشاره اشتغال ۸۰ نفر در واحدهای پرورش شتر مرغ استان همدان گفت: یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ایجاد شهرک پرورش شتر مرغ بوده که برای این برنامه نیازمند متقاضی و سرمایه گذار است ضمن اینکه باید با همکاری منابع طبیعی و دستگاههای مرتبط اقدامات زیربنایی صورت گیرد.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: پوست شترمرغ نیز بخاطر داشتن فولیکولها قابلیت مصرف دارد و در تولید چرب، صنایع دستی، تولید کیف، کفش، کمربند و ... کاربرد دارد.
قراگوزلو گفت: شترمرغ در فهرست پرندگانی قرار دارد که هیچ نوع ضایعاتی ندارد و تمامی قسمتهای آن شامل پر، پوست، چرم، قرنیه، گوشت و تخم آن ارزش اقتصادی دارد.