پخش زنده
امروز: -
امروز، پنجشنبه بیست و هفتم آبان سال ۱۴۰۰هجری شمسی، برابر با دوازدهم ربیع الثانی سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با هجدهم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و هفتم آبان) به شرح زیر است:
آزادی گروگانهای زن و سیاهپوست در سفارت آمریکا به فرمان امام خمینی(ره)
۴۲ سال پیش، در روز بیست و هفتم آبان سال ۱۳۵۸ هجری شمسی دو هفته پس از تصرف سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان ایرانی، به فرمان امام خمینی (ره) گروگانهای زن و سیاهپوست آزاد شدند. این سفارتخانه، مرکزی برای جاسوسی و توطئه علیه جمهوری اسلامی ایران بود و به همین دلیل کارکنان آن به عنوان جاسوسان آمریکا، نزد دانشجویان نگهداری میشدند، ولی امام خمینی بنا به ملاحظات انسان دوستانه و از آنجا که زنان و سیاهپوستان در جامعه آمریکا با تبعیض و ستم روبرو هستند، دستور آزادی آنها را صادر کرد. بخشی از نامه امام به دانشجویان چنین است: «. اسلام برای زنها حقوق ویژه ای قائل است و سیاهپوستان، که عمری را تحت فشار و ظلم امریکا به سر برده اند و شاید به طور الزام به ایران آمده باشند. پس نسبت به آنان، در صورتی که جاسوسی آنها ثابت نشده باشد، تخفیف دهید.» به این ترتیب ۱۳ گروگان زن و سیاهپوست آزاد شدند.
شهادت سرلشکر پاسدار مهدی زین الدین
۳۶ سال پیش در چنین روزی بیست و هفتم آبان سال ۱۳۶۳ هجری شمسی سرلشکر پاسدار "مهدی زین الدّین" فرمانده لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) از فرماندهان شاخص و برجسته در هشت سال دفاع مقدس ایران در برابر تجاوز رژیم بعثی صدام به شهادت رسید.
شهید مهدی زینالدین در سال ۱۳۳۸ ش در خرم آباد لرستان به دنیا آمد. شهید زینالدین پس از انقلاب اسلامی فعالیتهای خود را از جهاد سازندگی شروع کرد و سپس به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در زمان شهادت، فرماندهی یکی از لشگرهای مهم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عهده داشت.
به خلافت رسیدن سفاح، اولین خلیفه عباسی
۱۳۱۱ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم ربیع الثانی سال ۱۳۲ هجری قمری «ابوالعباس عبدالله بن محمد» معروف به «سفاح»، اولین خلیفه عباسی و موسس خلافت عباسی بر مسند خلافت نشست. شایان ذکر است عباسیان با همکاری ابومسلم خراسانی و سپاه او، مروان دوم آخرین حاکم اموی را به قتل رساندند و حکومت امویان را سرنگون کردند. اما بنی عباس نیز مانند امویان، سالها با ستمگری، بر جان و مال مردم کشورهای اسلامی سلطه یافتند و تا سال ۶۵۶ هجری قمری حکومت کردند. وی در تاریخ به خونریزترین خلیفه عباسی مشهور است.
حجتالاسلام رسول جعفریان در کتاب «از پیدایش اسلام تا ایران اسلامى» در مورد سفاح نخستین خلیفه عباسی نقل میکند: نخستین خلیفه عباسى، ابو العباس سفاح بود. سفاح به معناى کسى است که خون فراوان مىریزد. وى در نخستین خطبهاش از عمل به کتاب خدا و سنت رسول سخن گفت و افزود که پس از پیامبر (ص) تنها دو امام به حق حکومت کردهاند: یکى امام على (ع) و دوم خود او.
سفاح براى اطمینان بر حفظ حکومت، تمامى بلاد مهم را به اعضاى خانوادهاش واگذار کرد: عبدالله بن على در شام، صالح بن على در مصر و فلسطین، عبدالصمد بن على بر جزیره، داود بن على در حجاز، عیسى بن على در فارس، و سلیمان بن على در بصره و..
تولد لوئی داگر، مخترع دوربین عکاسی
۲۳۴ سال پیش در چنین روزی، هجدهم نوامبر سال ۱۷۸۷ میلادی «لوئی داگر» (Louis Daguerre)، نقاش، مخترع و فیزیکدان فرانسوی متولد شد. وی با تحقیق و پشتکار، اختراعات متعددی به ثبت رساند. مهمترین اختراع داگر دوربین عکاسی در سال ۱۸۳۹ میلادی بود. وی با این دوربین توانست اولین عکس روشن و واضح را بگیرد. جالب آنکه تقریبا همزمان با داگر، ژوزف نیسفور نیه پس، هموطن او نیز موفق به اختراع دوربین عکاسی شده بود. داگر در سال ۱۸۵۱ درگذشت.
آغاز دومین دوره مبارزات ضد استعماری در الجزایر
۱۸۲ سال پیش درچنین روزی، هجدهم نوامبر سال ۱۸۳۹ میلادی دومین دوره نبردهای ضداستعماری مردم الجزایر به رهبری «عبدالقادر بن محی الدین» علیه فرانسه آغاز شد. فرانسه ازسال ۱۸۳۰ میلادی برای تصرف الجزایر به این کشور حمله کرد. امیر عبدالقادر با ۵۰ هزار نیروی خود، تا سال ۱۸۴۷ در برابر اشغالگران فرانسوی مقاومت کرد، اما سرانجام شکست خورد و به اسارت درآمد. حدود یک قرن بعد، پس از جنگ جهانی دوم، بار دیگر مبارزه مردم الجزایر علیه اشغالگران فرانسوی آغاز شد و این کشور در سال ۱۹۶۲ استقلال یافت.
انعقاد پیمان کانال پاناما میان آمریکا و پاناما
۱۱۸ سال پیش در چنین روزی، هجدهم نوامبر سال ۱۹۰۳ میلادی پیمان کانال پاناما بین جمهوری پاناما و دولت آمریکا، منعقد شد. به موجب این پیمان، منطقه کانال در مقابل ده میلیون دلار وجه نقد و ۲۵۰ هزار دلار مستمری سالیانه برای همیشه به آمریکا اجاره داده شد، اما مردم پاناما با مبارزات خود، سرانجام آمریکا را وادار کردند در قرارداد اجاره مادام العمر پاناما تجدید نظر کند. بر این اساس، در سال ۱۹۷۸، کارتر و عمر توریخوس - رهبر وقت پاناما - توافقنامهای امضا کردند. بر مبنای این توافقنامه، کانال پاناما در پایان سال ۱۹۹۹ میلادی در اختیار این کشور قرار گرفت. کانال پاناما به طول ۶۸ کیلومتر، اقیانوس اطلس را به اقیانوس آرام متصل میکند.
استقلال مراکش
۶۵ سال پیش درچنین روزی، هجدهم نوامبر سال ۱۹۵۶ میلادی مراکش استقلال خود را به دست آورد. این سرزمین در قدیم جزو دولت کارتاژ بود و سپس به اشغال رومیان درآمد. اما با گسترش دین مبین اسلام به نقاط مختلف جهان ازجمله شمال آفریقا، این کشور نیز به قلمرو سرزمینهای اسلامی پیوست. درسال ۱۹۲۱ میلادی، فرانسه، مراکش را تحت قیمومیت خود درآورد و تا نوامبر سال ۱۹۵۶ میلادی که مراکش کشوری مستقل اعلام شد، تحت الحمایه فرانسه بود. مراکش با مساحت ۴۵۸۷۳۰ کیلومتر مربع، در شمال غربی آفریقا و ساحل اقیانوس اطلس واقع شده است. این کشور با الجزایر و صحرای غربی همسایه است و نزدیک به ۹۹ درصد از جمعیت آن مسلمان هستند.