پخش زنده
امروز: -
امروز، پنجشنبه سیزدهم آبان سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با بیست و هشتم ربیع الاول سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با چهارم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی (سیزدهم آبان) به شرح زیر است:
حمله ماموران امنیتی شاه به منزل امام خمینی در قم
۵۷ سال پیش در چنین روزی، سیزدهم آبان سال ۱۳۴۳ هجری شمسی ماموران امنیتی رژیم شاه، با حمله به منزل حضرت امام خمینی (ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران، در شهر مذهبی قم، ایشان را بازداشت و پس از انتقال به تهران، ایشان را به ترکیه تبعید کردند. رژیم شاه، رهبر کبیر انقلاب اسلامی را به دلیل حمایت ایشان از استقلال و آزادی ملت مسلمان ایران و پایداری در راه حفظ آرمانهای اسلامی به ترکیه تبعید کرد. هدف رژیم شاه، متوقف کردن مبارزات امام خمینی (ره) و مردم مسلمان ایران بود، زیرا رژیم شاه حضور امام خمینی (ره) را در کشور، موجب آگاهی و قیام ملت مسلمان ایران علیه استبداد این رژیم میدانست و براین باور بود که با تبعید رهبر انقلاب اسلامی، مردم نیز دست از مبارزه خواهند کشید. اما پس از انتشار خبر تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه، تظاهرات اعتراض آمیز وسیعی در نقاط مختلف ایران برپا شد.
روز دانش آموز
۴۳ سال پیش در چنین روزی، سیزدهم آبان سال ۱۳۵۷ هجری شمسی در جریان مبارزات مردم مسلمان ایران برای پیروزی انقلاب اسلامی، تظاهرات اعتراض آمیز دانشجویان و دانش آموزان در تهران، توسط ماموران رژیم شاه به خاک و خون کشیده شد. در این روز که مقارن با سالگرد تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه بود، گروه کثیری از دانشجویان و دانش آموزان به نشانه محکوم کردن این اقدام زبونانه رژیم شاه، در دانشگاه تهران اجتماع کردند. درپی آن، ماموران رژیم با حمله به صفوف مردم، تعداد زیادی از دانشجویان و دانش آموزان معترض را به شهادت رساندند. از این رو، روز سیزدهم آبان، در تاریخ انقلاب اسلامی، به نام «روز دانش آموز» ثبت شده است.
تسخیر لانه جاسوسی
۴۲ سال پیش در چنین روزی، سیزدهم آبان سال ۱۳۵۸ هجری شمسی به مناسبت سالگرد تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه و اولین سالگرد کشتار دانش آموزان و دانشجویان ایرانی توسط ماموران رژیم شاه، راهپیمایی عظیمی توسط دانشجویان و دانش آموزان در تهران انجام شد و طی آن تعدادی از دانشجویان مسلمان و انقلابی که خود را دانشجویان پیرو خط امام نامیدند، سفارت آمریکا در تهران را، که به مرکز جاسوسی علیه ملت ایران تبدیل شده بود، به تصرف خود درآوردند. این اقدام در اعتراض به توطئههای متعدد آمریکا علیه انقلاب اسلامی ایران صورت گرفت. قبل از تصرف سفارت آمریکا، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، بارها به دلیل دخالتها و توطئههای آمریکا علیه ایران، رسماً به واشنگتن اعتراض کرده بود. اما دولت آمریکا به این اعتراضات توجه نکرد و همچنان به دخالتهای خود در امور داخلی ایران ادامه داد. چنانکه پس از تصرف سفارت آمریکا، برطبق اسناد و مدارک روشنی که از این محل به دست آمد، ثابت شد که این سفارتخانه در واقع مرکز فعال جاسوسی و توطئه علیه ملت ایران بوده است به همین مناسبت، در تاریخ انقلاب اسلامی، روز تصرف سفارت آمریکا در ایران، روز مبارزه با استکبار جهانی نام گرفته است. در پی تصرف سفارت آمریکا، حضرت امام خمینی (ره)، رهبر فقید انقلاب اسلامی، ضمن تایید و تحسین این عمل شجاعانه، فرمودند: «فتح لانه جاسوسی آمریکا، انقلابی به مراتب عظیمتر از انقلاب اول بود.»
افتضاح سیاسی دولت آمریکا موسوم به ایران کنترا
۳۵ سال پیش، در روز سیزدهم آبان سال ۱۳۶۵ هجری شمسی افتضاح سیاسی دولت آمریکا موسوم به «ایران گیت» یا «ایران کنترا» توسط روزنامه لبنانی الشراع افشا شد. ماجرا از این قرار بود که در جریان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران، آمریکا حاضر شده بود در ازای اعمال نفوذ جمهوری اسلامی ایران بر برخی گروههای لبنانی برای آزادی گروگانهای آمریکایی، مقادیری سلاح به ایران بفروشد. این در حالی بود که سیاست رسمی واشنگتن حمایت از صدام دیکتاتور عراق بود. از طرف دیگر، آمریکا پول حاصل از این معامله را به شورشیان مخالف دولت نیکاراگوئه موسوم به «کنترا» میداد، حال آنکه کنگره این کشور کمک به آنان را ممنوع کرده بود. با افشای این موضوع توسط مقامات ایران که «رابرت مک فارلین» مشاور امنیت ملی رونالد ریگان رئیس جمهور وقت آمریکا مخفیانه به ایران سفر کرده و با بی اعتنایی مقامات ایرانی مجبور به ترک تهران شده، بر ابعاد این افتضاح سیاسی افزود. بر اثر بحران ایران گیت، برخی مقامات بلندپایه کاخ سفید برکنار شدند و اگرچه ریگان خود را بی اطلاع از ماجرا نشان داد، ولی مورد انتقادهای فراوان قرار گرفت.
موقعیت امپراتوری اتریش قبل از تقسیم
۱۰۳ سال پیش، در روز چهارم نوامبر سال ۱۹۱۸ میلادی امپراتوری اتریش ـ مجارستان، درحالی که یک هفته به پایان جنگ جهانی اول باقی مانده بود، تسلیم متفقین شد. این امپراتوری که آغازکننده جنگ بود، مهمترین متحد آلمان به شمار میرفت. اما به دلیل شکستهای متعدد در جنگ، شرایط متارکه را پذیرفت و در آستانه پیروزی متفقین، قرارداد پادووا را با آنها امضا کرد. پس از جنگ جهانی اول، امپراتوری اتریش ـ مجارستان به چند کشور تجزیه شد و سلسله هابسبورگ که بر آن حکومت میکرد، منقرض شد.
کاری را که آمریکایی ها و اروپایی ها شروع کردند پنجاه سال پیشتر از اکثریت مردم امروز ایران که جاسوسی نیست وقتی گروهی نادان پس حمله به سفارت بهانه حمله ارتش بعث عراق شدند را تاریخ خواهد گفت !
دوستدارتان امیر
.