پخش زنده
امروز: -
پیاز فواید و خواص بسیار بالایی دارد که در درمان بیماریهای مختلف موثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ پیاز از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامینها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است.
پیازهای قرمز بیشترین اثربخشی را در از بین بردن سلولهای سرطانی سینه و سرطان روده دارد.
فلاونوئید موجود در پیاز قرمز به سلامت قلب کمک میکند. این گیاه غنی ازسولفور است و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن برای سلامت قلب موثر است.
پیاز همچنین از بهم چسبیدن پلاکتها که میتواند منجر به لخته شدن خون و درنهایت حملات قلبی شود جلوگیری میکند.
عصاره پیاز میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند ، تحقیقات محققان نشان داده که پیاز تنها زمانی اثر مثبت را به نمایش میگذارد که همراه با داروی دیابتی متافورمین، مصرف شود.
فایده گوارشی پیاز را میتوان به انولین، (فیبر موجود در سبزیجات) نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتریهای مفید در رودهها عمل میکند. مصرف این فیبر به بدن کمک میکند تا سطوح خوبی از باکتری سالم را حفظ کند.
مواد فوتو شیمیایی در پیاز میتوانند خطر زخم معده را کاهش دهند. پرو بیوتیک طبیعی در پیاز میتواند به کاهش یبوست و همچنین درمان درد شکم کمک میکند.
رایج است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد میشود این افراد در مصرف پیاز باید با پزشک مشورت کنند.
تحقیقات نشان میدهد پیاز میتواند از پوکی استخوان مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند. براساس مطالعه محققان زنانی که پیاز میخوردند، ۵ درصد بیشتر از کسانی که کمتر پیاز میخوردند به استخوان هایشان کمک کرده اند. همچنین مصرف پیاز بر تراکم استخوان زنان بیش از ۵۰ سال موثر است.
کوارستین و فلاونوئید پیاز از التهاب جلوگیری و هم چنین با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین، آلرژی را درمان میکند.
آشپزی با پیاز به باز کردن و خشک کردن سینوسها کمک کند و خاصیت آنتی هیستامینی کوارستین میتواند به کاهش گرفتگی بینی کمک کند.
پیاز دارای خواص ضد باکتری است و طبق یک مطالعه، عصارههای پیاز با التهاب ریه و باکتریهای دندان و آلرژیهای دیگر، مقابله میکند. همچنین دارای اثرات آنتی بیوتیکی هستند که التیام زخم را تسریع میکند.
گوگرد موجود در پیاز، سلامتی عدسی چشم را بهبود میبخشد. پیازتولید یک پروتیین به نام گلوتاتین را تحریک میکند که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند. سطوح بالاتر گلوتاتین به معنای کاهش خطر آب سیاه، انحطاط و آب مروارید است.
همچنین سولفور موجود در پیاز باعث کاهش باکتریهای مسبب پوسیدگی دندان میشود.
مصرف پیاز همچنین موجب سلامت مغز، درمان تب، درخشش پوست، مبارزه با اثرات پیری، درمان آکنه، درمان نیش حشرات، بهبود رشد مو میشود و خاصیت ضد شپش نیز دارد.
مصرف زیاد پیاز برای زنان باردار مضر است و باعث سوزش معده میشود.