نشست دوم سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی برگزار شد
نشست دوم سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی عصر سه شنبه با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن خوش آمد گویی به مهمانان تمسک به قرآن کریم، دفاع از سنت نبوی و تمسک به اهل بیت (ع) را از راههای رسیدن به وحدت میان امت اسلامی برشمرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر تأکید کرد: توجه به قضایای مشترک میان امت اسلامی و اهانت نکردن به مقدسات دیگر مذاهب از راههای مهم دیگر جهت رسیدن به وحدت میان امت اسلامی است.
اسامه حمدان، عضو دفتر سیاسی حماس در ادامه ضمن تحیت به روح امام خمینی (ره) و درود به رهبر معظم انقلاب اسلامی، از تمام کسانی که برای وحدت تلاش میکنند، قدردانی کرد و اظهار داشت: وحدت وظیفه شرعی است و در قرآن و سنت بر آن تاکید شده است.
وی تصریح کرد: سال هاست در مقابل فتنههای تکفیری ایستادگی میکنیم، البته باید گفت برخی از خود اسلام به فتنهها دامن میزنند. امروز در براندازی فتنهها موفق بودیم، اما دشمن دست از تلاش برنداشته است و نا امید نمیشود؛ لذا ماهم نباید نا امید شویم و باید ایستادگی کنیم.
حمدان با بیان اینکه ثبات در مقابل ستمگران نیازمند مقاومت است، گفت: ما به خاطر صدق و اخلاص و حمایتهای ایران در این زمینه بسیار موفق بوده ایم.
عضو دفتر سیاسی حماس با بیان اینکه سود ما در وحدت است نه تفرقه، تاکید کرد: باید فرهنگ وحدت را گسترش دهیم و در مقابل انحراف فکری بایستیم و جوانان خود را نسبت به مسائل و توطئههای موجود آگاه کنیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: مسئله فلسطین را همه امت به عنوان قضیه اصلی قبول دارند و میتوانند آن را در زمره موارد وحدت قرار دهند.
عزیز بابایی، امام جماعت اهلسنت صادقیه تهران در ادامه گفت: این پیام جمهوری اسلامی را باید به همه مسلمانان گوشزد کنیم که فریضه وحدت باید در بین همه امت اسلام حاکم شود.
وی اظهار داشت: وحدت این اعجاز را دارد تا قدرت اسلام را افزایش دهد، اگر امروز دشمنان قوی داریم و با مشکلات زیادی مواجهیم امت اسلامی میتواند با اصول محکمی که دارد آن را حل کند.
امام جماعت اهل سنت صادقیه خاطر نشان کرد: چند دستگی در شرایط سخت امروز روا نیست و افتادن در دام افراطیون، گناهی نابخشودنی است. باید در برابر توطئههای دشمنان ایستادگی کرد.
وی در پایان تأکید کرد: ما علمای شیعه و سنی ریختن خون بی گناهان را محکوم میکنیم و دشمنان اسلام را نشانه میگیریم.
یاسین الموسوی، امام جمعه بغداد هم در این نشست با تشکر ویژه از جمهوری اسلامی ایران و به خصوص رهبر انقلاب به خاطر برگزاری این کنفرانس گفت دعوت به وحدت اسلامی از منظر فقه شیعی یک اصل حاکم است.
امام جمعه بغداد تاکید کرد: وحدت اسلامی یک امر تقیهای و مصلحت اندیشانه نیست، این نگاه در میان فقهای بزرگ شیعه پذیرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: اختلافات میان شیعه و سنی از مباحث علمی و فکری خارج شده و به عرصه نزاعهای اجتماعی وارد شده و این جریان توسط آمریکا و صهیونیستها هدایت میشود.
وی در خاتمه تاکید کرد که ملت عراق همانطور که آمریکاییها را مفتضحانه از کشور خود خارج کرد، اجازه نمیدهد که سیاسات تفرقه انگیز آمریکا و اسرائیل به طور خاص در عراق عملی شود.
یشار شریف داماد أوغلو، عضو هیأت علمی دانشکده الهیات دانشگاه ارسطوی یونان با اشاره به اختلاف مذموم و ممدوح گفت: اختلاف از ابتدای خلقت وجود داشته و امری فطری است، اما با وجود اینکه مذاهب فقهی مختلف با هم اختلاف داشته اند، همیشه با همزیستی در کنارهم زندگی کرده اند.
وی ادامه داد: ما شدیدا نیاز به همدلی و سعه صدر داریم. باید حول مشترکات به گفتگو بنشینیم و از ادب اختلاف بهره ببریم، زیرا ادب اختلاف میتواند باعث افزایش قوت ما شود.
در ادامه آیتالله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اسلام با شریعت اش متمایز میشود، اظهار داشت: شریعت میتواند مسائل اجتماعی ما را به سمت و سوی الهی حرکت دهد.
وی ادامه داد: قضیه امت اسلام یک قضیه عادی و اجتماعی نیست، بلکه زیربنای قضایای دیگر است، اگر ما امت نداشته باشیم، هیچ قضیه اجتماعی نداریم.
آیتالله مبلغی افزود: چرا ما فقه امت اسلامی نداریم؟ چرا تعاون بین امت اسلامی را ترک کردیم؟ حال آنکه قضیهای است که نمیتوان از آن غافل شد.
وی تصریح کرد: از خصایص فقهی شدن امت اسلامی این است که از مرحله شعارهای خشک و خالی خارج شویم و به مرحله عمل برسیم. وحدت، مسئله بسیار مهمی است که متاسفانه در مورد آن اهمال صورت گرفته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: وحدت، وظیفه اسلامی امت است که باید آن را انجام داد؛ لذا باید صلح و اخوت در بین امت برقرار شود.
وی تأکید کرد که حوزههای شیعه و سنی باید فقه وحدت و اخوت را تاسیس کنند.
شیخ فوزی سیدو، مفتی روسیه در بخشی از این نشست تلاش صهیونیستها برای نفوذ در دارالافتاءهای روسیه و همچنین مشکلات موجود بر سر راه وحدت بین مسلمانان را تشریح کرد.