پخش زنده
امروز: -
تیم بین المللی اخترشناسان طی ۴۷ روز بیش از ۱۶۰۰ انفجارهای سریع انرژی را از یک منبع رادیویی دریافت کردند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، به نقل از مجله «نیچر»، تیم بین المللی اخترشناسان طی ۴۷ روز بیش از ۱۶۰۰ انفجار سریع رادیویی (FRB) را از یک منبع رادیویی دریافت کردند.
این انفجارهای انرژی که فقط چند میلی ثانیه عمر دارند، از هر پدیدهای که تاکنون در کهکشان مشاهده شده است، نورانیتر هستند و به نظر میآید از راه دورتری آمدهاند. از زمان پیدایش آنها در سال ۲۰۰۷ تا کنون محققان در حال جستجوی منبع آنها هستند، ولی هنوز موفق به کشف منبع و علت آنها نشده اند.
بتازگی محققان با رد کردن هرگونه منبع زمینی، یک قدم به کشف منبع این تشعشعات نزدیکتر شدهاند.
چند فرضیه وجود دارد. یکی از عجیبترین فرضیهها در این مورد توسط دانشمندان هاروارد در ماه گذشته ارائه شده است که بیان میکند احتمالا منبع این سیگنال ها، از سوی بیگانگان میآید. در سال ۱۹۹۸ محققان اعلام کرده بودند که نوعی سیگنال رادیویی جدید فضایی را کشف کردند که بعد از ۱۷ سال متوجه شدند منبع این سیگنال، یک دستگاه مایکروویو در خود ساختمان بوده است.
در سال ۲۰۲۰ اولین منبع موثق سیگنالها –مگنتار مشخص شد که در صورت فلکی constellation chanterelles قرار دارد.
هنگام تست تلسکوپ «FAST»، محققان چینی همراه همکاران خود از آلمان و آمریکا به این نتیجه رسیدند که جریانهای سیگنال از FRB ۱۲۱۱۰۲ فقط از یک منبع فضایی پخش میشود. از ۲۹ آوگوست تا ۲۹ اکتبر ۲۰۱۹، ۱۶۵۲ سیگنال رادیویی به مدت تقریبا ۶۰ ساعت پخش شده بود. جمع انرژی از این مجموعه سیگنالها ۳,۸ درصد قابل دسترسی برای مگنتار است.
دلیل مشکل بودن کشف منبع سیگنالها این است که معمولا آنها را با تلسکوپهای رادیویی تک بشقابه مییابند و این تلسکوپها در صورت تعریف نشدن منبع سیگنال، قادر به دریافت گسترۀ بالایی از آنها هستند.