کرامت انسانی یک حق است که تکلیف به دنبال دارد
معاون پژوهش حوزههای علمیه استان تهران گفت:کرامت انسانی یک حق است و هر حقی هم تکلیف به دنبال دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین امیر عباس اکبری امروز در گفتگوی ویژه اخبار قرآنی با موضوع جایگاه کرامت در آیات و روایات و تعریف آن در جامعه امروزی گفت:کرامت به معنای بلند همتی و در مقابل لئامت است.
وی با اشاره به اینکه کرامت به دو نوع ذاتی و اکتسابی تقسیم میشود، گفت: انسان ذاتا کریم و یک کرامت هم ذاتی و یک کرامت هم اکتسابی است که از ان سود و بهره میبریم.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: اگر کرامت رعایت نشود ارزشهایی مثل عدالت، امنیت، صلح و انصاف زیر سوال میرود و زمینه ساز ظلم و بی عدالتی میشود.
وی با اشاره به اینکه کرامت اکتسابی به معنی تحصیل کمالات است، خاطرنشان کرد: رعایت کرامت ذاتی هم از طرف غیر لازم است هم از طرف خود انسان.
حجت الاسلام و المسلمین امیر عباس اکبری ادامه داد: انسان برای حفظ کرامت باید باعزت باشد، تحقیر خود ممنوع است، باز کردن سفره دل نزد دیگران ممنوع شده و اینها از موارد رعایت کرامت شخصی است.
وی گفت: انسان کریم وقتی قدرت پیدا میکند؛ عفو میکند و میگذرد، کریم کاری نمیکند که عذرخواهی کند، کریم کسی است که خودش احسان را شروع میکند بدون سوال.
این کارشناس فرهنگی افزود:کرامت از طرف خود افراد در رشد شخصیت و تربیت او تاثیر دارد چرا که اگر کسی کرامتش زیر سوال برود انجام گناه برای او اسان میشود.
حجت الاسلام والمسلمین امیر عباس اکبری درباره شاخصهای سیره امام حسن مجتبی (ع) که کریم اهل بیت شناخته میشود، گفت: این صفت، صفت جامع همه ائمه است مثلا امام صادق نیز که با شهرت صادق شناخته شده است بخاطر بروز یک صفت د ر شرایط اجتماعی آن زمان بوده بروز پیدا کرد وگرنه صفت جامع همه ائمه در کرامت و صداقت و بهترین صفات، یکی است.
وی با تاکید براینکه ما باید درس بگیریم از کرامتها گفت:گاهی اوقات بنا بر شرایط زمان شور انجام کارهای نیک و خیر بیشتر میشود که اگر این شور همراه شعور شود و استمرار یابد، تاثیر بیشتری دارد.