پخش زنده
امروز: -
وزیر خارجه آمریکا گفت بر اساس اهدافی که در ابتدا برای ورود به افغانستان مدنظر داشتیم، ما موفق شدیم به اهدافمان دست یابیم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، آنتونی بلینکن در گفتگویی با این شبکه از واشنگتن گفت: هدف حضور ما (آمریکا) در افغانستان برای یک منظور کلی بود که عبارت بود از رسیدگی به کار کسانی که حملات یازده سپتامبر را علیه ما رقم زدند. علت حضور ما در افغانستان در بیست سال پیش همین امر بود. در بیست سال گذشته، ما بسیاری از این افراد را به سزای عمل خود رساندیم.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: ما خطر علیه آمریکا از جانب القاعده را در افغانستان تا حدود زیادی تقلیل دادیم به طوری که به حدی این خطر کاهش یابد که دیگر قادر نباشد از افغانستان مجدداً حمله دیگری علیه ما انجام دهد. ما خواهان آن بوده ایم در منطقه، ظرفیتی حفظ شود که مانع از ظهور مجدد تروریستها شود و چنین ظرفیتی بتواند با این امر مقابله کند.
بلینکن گفت: بر اساس اهدافی که در ابتدا برای ورود به افغانستان مدنظر داشتیم، ما موفق شدیم به اهدافمان دست یابیم. وقتی رئیس جمهور (بایدن) به قدرت رسید، بایستی تصمیم میگرفت. رئیس جمهور سابق (ترامپ) با طالبان مذاکره کرده و با آنها به توافق رسیده بود که بر اساس آن، باقیمانده نیروهایمان در افغانستان که فقط دو هزار و پانصد نفر بودند باید روز اول ماه مه از این کشور خارج میشدند.
وی ادامه داد: این نگرش اشتباه است که ما با نگه داشتن نیروهایمان در افغانستان، وضعیت موجود را در این کشور حفظ کنیم. واقعیت این است که اگر رئیس جمهور (بایدن) تصمیم میگرفت نیروهای نظامی امریکا را پس از اول ماه مه در افغانستان حفظ کند، حملات به نیروهای نظامی ما از سر گرفته میشد. در دوره مورد توافق یعنی تا اول ماه مه، طالبان به نیروهای ما و نیروهای ناتو حمله نمیکرد.
این مقام آمریکایی افزود: اگر نیروهای نظامی ما پس از آن تاریخ در افغانستان میماندند، درگیریهای نظامی که در حال حاضر شاهد آن هستیم و به تصرف پایتخت منجر شده است، شروع میشد و ما بار دیگر به دوره جنگ با طالبان باز میگشتیم و من بایستی امروز اینجا میبودم و توضیح میدادم که چرا ما بار دیگر دهها هزار نیروی نظامی آمریکایی را به افغانستان و به میدان جنگ میفرستیم. مردم آمریکا از این کار حمایت نمیکنند. این همان واقعیت موجود است. ما در چنین وضعی قرار داریم.
آنتونی بلینکن در ادامه گفتگو با سی ان ان گفت: درباره اوضاع کنونی افغانستان باید به نکاتی توجه داشت. همه ما ازجمله شخص رئیس جمهور (بایدن) از مدتها قبل گفته ایم و شاهد بوده ایم که طالبان در قویترین موقعیت قدرتی خود از سال دو هزار و یک تاکنون قرار گرفته است. دو هزارو یک، آخرین سالی بود که طالبان در مسند امور افغانستان بود.
وزیر خارجه آمریکا افزود: ما چنین طالبانی را (در دولت جدید آمریکا) به ارث برده ایم (از دولت ترامپ). ما میدیدیم که طالبان بسیار توانمند است که به اقدامات تهاجمی مبادرت کند و به تدریج، اداره امور را بار دیگر به دست بگیرد. درعین حال، باید توجه داشت که در دوره مسئولیت چهار دولت (در آمریکا)، ما در کنار جامعه بین المللی میلیاردها دلار برای نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان سرمایه گذاری کرده ایم تا ارتشی مدرن ایجاد کنیم به طوری که پیشرفتهترین تسلیحات را هم داشته باشد.
وی ادامه داد: شمار این نیروها حدود سیصد هزار نفر است. آنها دارای نیروی هوایی هم شده اند که در زمان طالبان وجود نداشت. واقعیت این است که میبینیم این نیروها قادر نبوده اند از کشورشان دفاع کنند و همین اتفاق در عمل رخ داده است آنهم با سرعتی بیش از آنچه که انتظار میرفت.