پخش زنده
امروز: -
نتایج یک نظر سنجی جدید نشان میدهد بیشتر آمریکاییها از عملکرد «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در خصوص عملیات نظامی در افغانستان رضایت ندارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی نشریه هیل نوشت: این نظرسنجی که موسسه «گروه ترافالگار» آن را انجام داده است، نشان داد ۶۹ درصد از آمریکاییهای شرکت کننده در این نظرسنجی از نحوه فعالیت جو بایدن در خصوص حضور ارتش آمریکا در کشور جنگ زده افغانستان رضایت نداشتند و فقط ۲۳ درصد افراد نظر مساعد داشتند.
بر اساس این نظرسنجی، زمانی که نظرهای رای دهندگان بر اساس خط مشیهای حزبی بررسی شد، مشخص شد ۴۸ درصد دموکراتها از شیوه برخورد رئیس جمهور با مسئله افغانستان راضی نیستند و حدود ۴۰ درصد از افرادی که نظر سنجی شدند به وی نمرات مثبت دادند. اما این اختلاف در میان جمهوریخواهان بسیار بیشتر بود. حدود ۸۹ درصد جمهوریخواهان گفتند با آنچه بایدن در خصوص افغانستان انجام میدهد موافق نیستند. فقط ۷ درصد جمهوریخواهان گفتند موافق شیوه اقدام بایدن در خصوص افغانستان هستند.
گروه ترافالگار تنها شرکت نظر سنجی غیر حزبی بود که پیروزی ترامپ رئیس جمهور قبلی را سال ۲۰۱۶ در ایالتهای پنسیلوانیا و میشیگان پیش بینی کرده بود. در عین حال، این موسسه از آن زمان، در خصوص شیوه بررسی خود با انتقاداتی روبرو شده است.
این نظر سنجی در روزهای چهاردهم و پانزدهم اوت با مشارکت موسسه «مجمع اقدام کشورها» با شرکت ۱۰۸۴ رای دهنده احتمالی برگزار شد. ضریب خطای این نظر سنجی مثبت یا منفی ۲.۹۸ درصد بود.
این نظرسنجی درست در حالی برگزار شده است که طالبان تصرف کابل پایتخت افغانستان را تکمیل میکند.
در حالی که خروج نیروهای آمریکایی به پایان خود نزدیک شده است، طالبان تهاجم نظامی خود را در هفتههای اخیر تشدید کرده است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قبلاً گفته بود ماموریت در افغانستان تا پایان این ماه پایان مییابد.
سیاستمداران در آمریکا اکنون در حال بحث در این باره هستند که چه مشکلی در خصوص خروج آمریکا به وجود آمد و چه کسی مسئول وخامت سریع اوضاع است.
جمهوریخواهان به سرعت انگشت اتهام را به طرف بایدن نشانه گرفته اند و از تصمیم وی مبنی بر خروج نیروها پس از حدود ۲۰ سال حضور در افغانستان انتقاد کرده اند.
با وجود این، دولت بایدن از اقدامات خود دفاع میکند. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه این استدلال را مطرح کرد که اینکه طالبان افغانستان را تصرف کرده است، حتی اگر نیروهای آمریکایی همچنان در منطقه مستقر بودند، اتفاق میافتاد.