پخش زنده
امروز: -
در فرآیند پاکسازی ماهی بیش از ۳۰ درصد محتویات شکمی ماهیان قزل آلای سردابی به هدر میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، رئیس اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران گفت: ایران سالانه با تولید بیش از ۱۸۰ هزار تن ماهی قزل آلای سردابی، رتبه نخست دنیا در پرورش آبزیان کشور را دارد، اما در فرایند تمیز کردن این پروتئین گوشتی سفید، بیش از ۳۰ درصد آن بصورت محتویات شکمی دور ریخته می شود.
آقای خدایی افزود: این میزان محتویات شکمی ماهی قزل آلا که به حدود ۵۰ هزار تن میرسد،موجب از بین رفتن سالانه ۱۸۰ میلیارد تومان سرمایه پرورش دهندگان و مصرف کنندگان این نوع ماهی میشود و از طرفی سالانه بیش از ۲۱ میلیون دلار مکملهای غذایی و بهداشتی با ترکیب محتویات شکمی ماهیان سردابی، وارد کشور میشود.
وی افزود: اگر چه کارگاهی کوچک در استان مازندران طرح تهیه بیوسیلاژ از همین محتویات را آغاز کرده است، اما محدود بودن ظرفیت این کارگاه و نبود سامانه جمع آوری این ضایعات در کشور، هر روزه این محتویات را به عامل آلوده کننده محیط زیست تبدیل می کند.