پخش زنده
امروز: -
ناظران شرعی باید دقت و حساسیت بیشتری بر ذبح دام و طیور داشته باشند تا غذای حلال بدست مردم برسد
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربي، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در همایش غذای حلال در جمع تعدادی از ناظران شرعی و مدیران کشتارگاههای استان با بیان اینکه باتوجه به مهم بودن مسئله غذای حلال ناظران شرعی نظارت بیشتری بر ذبح دام و طیور داشته باشند گفت: یک مسئولیت شرعی و قانونی خطیر بر عهده ناظران شرعی دام قرار گرفته که باید به دقت بر وظیفه خود عمل کنند چرا که مردم به آنها اطمینان و اعتماد کرده اند.
حجت الاسلام و المسلمین قریشی با اشاره به اینکه: استفاده از طیبات و روزی حلال و طاهر از منت هایی است که خدا بر گردن انسان نهاده است افزود: مسئله استفاده از روزی و غذای حلا ل بسیار مهم است چرا که آثار و تاثرات آن در زندگی بسیار ارزشمند است.
الهامی تبار مدیرکل دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی هم در این همایش با بیان اینکه سند تجاری غذای حلال باهدف توسعه صادرات به ویزه غذای حلال و تجاری سازی برند حلال در حال تدوین است خاطر نشان کرد:تولید غذای حلال و پاک از وظایف سازمان است
وی یاد آورشد: مرکز جهانی حلال در برزیل با ابلاغ مقام معظم رهبری مستقر شده و ۲۵ ناظر شرعی در برزیل بر دام های ذبح شده نظارت دارند وتمامی گوشت های که از خارج وارد کشور می شود دارای نشان حلال هستند.
مسئول حوزه ی نمایندگی ولی فقیه در سازمان دامپزشکی کشور هم در این همایش بر فرهنگ سازی غذای حلال تاکید کرد و گفت:
با توجه به اینکه ۴۶ نوع محصول از مزارع این استان تولید و عرضه میشود و در تولید برخی محصولات از جمله سیب و انگور داری رتبه های برتر کشوری است نشانگر پتانسیل موجود در این استان است.
حجت الاسلام و والمسین حسینی مقدم افزود: به آثار غذای حلال بر زندگی دنیوی و اخروی انسان است ما وظیفه داریم غذای حلال به دست مردم برسانیم .
حجت الاسلام و المسین دیر باز نماینده ی مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت :سعادت جامعه و انسان در گرو داشتن غذای حلال است.
گسترشکشتارگاه ها باید به مسایل بهداشتی و شرعی کشتار دام و طیور توجه شود.
وی یاد آور شد: مسئولان دامپزشکی و کشتارگاه ها در کنار اینکه مراکز کشتار دام و طیور باید توسعه یابد باید یک برنامه ریزی درجهت صادراتی کردن محصولات حلال تولیدی استان داشته باشند و برای توسعه صادرات محصولات حلال به سایر کشورها باید از ظرفیت و سرمایه گذاران بخش خصوصی بهره گرفت.
حجت الاسلام ولی زاده مسئول نمایدگی ولی فقیه در دامپزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه: در سال جاری ۴۲ هزار و ۶۲۵ راس دام در کشتارگاه های استان با نظارت ناظرین شرعی ذبح شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود ۴هزار راس افزایش دارد افزود:
حجت الاسلام ولی زاده با تاکید به اینکه در سال گذشته ۴۲ میلیون و ۱۱۳ هزار قطعه مرغ ور ۱۲ کشتارگاه طیور استان ذبح شد، خاطر نشان کرد: در ۳ ماهه سال جاری ۱۲ میلیون و ۱۶۴هزار قطعه مرغ ذبح شد افزود:در سال گذشته هیچ مورد گوشت مرغ وارد از کشورهای دیگر وارد استان نشد در ۳ ماهه سال جاری ۸میلیون و ۷۶۰ کیلو گرم مرغ منجمد توسط ۳۵۲ دستگاه از ترکیه وارد استان شده است.
مدیرکل کل دامپزشکی استان در این همایش با بیان اینکه: در آذربایجان غربی ۱۶ کشتارگاه دامی صنعتی و سنتی فعال وجود دارد که ماهانه ۵۰۰۰ راس دام سنگین و ۷۰۰۰ دام سبک کشتار می کنند.
خلیل زاده با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی ۱۲ کشتارگاه طیور فعال وجود دارد، تصریح کرد: متوسط آمار کشتار در بحث طیور روزانه بین ۲۵۰تا۲۷۰ تن و متوسط ماهانه ۳میلیون قطعه بوده و ماهانه ۳ میلیون جوجه ریزی نیز در استان انجام می شود.
خلیل زاده با تاکید به اینکهدر استان بیش از ۴.۵ میلیون دام سبک و سنگین وجود دارد، خاطر نشان کرد: ۹۵ درصد از این جمعیت به صورت سنتی در ۳۰۰۰ واحد روستایی پراکنده هستند.
مدیر کل سازمان دامپزشکی آذربایجان غربی یاد آور شد: صیانت و حفاظت از جمعیت دامی و نظارت بهداشتی از وضایف اصلی سازمان است.
وی اظهارکرد: در استان ۶۵ واحد تولید مرغ مادر، ۳۳ واحد تولید مرغ تخم مرغ گذار، ۳ واحدتولید مرغ اجداد، ۵ واحد پرورش و تکثیر پرورش ماهیان سرد آبی، ۹واحد تفریق ماهی، ۱۲۰ واحد پرورش ماهیان سردابی با میانگین تولید سالیانه ۱۶ هزار تن ماهی فعالیت دارند.
خلیل زاده ادامه داد: در استان علاوه بر تولید ماهیان سرد آبی، ماهیان گرم آبی با تولید سالانه ۵ میلیون بچه ماهی یکی ازتوانمندی های استان است.
در پایان این همایش از تعدادی از ناظران شرعی و مدیران کشتارگاههای استان تجلیل شد