پخش زنده
امروز: -
شاید به خاطر نداشتن اطلاعات یا نگفتن یک "نه" ساده به این بلای خانمان سوز گرفتار شویم و در آتش آن دست و پا بزنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، در جستجوی گوگل به دنبال آمارهایی از آخرین وضع اعتیاد در کشور و استانمان مازندران بودم، آمارها سرسام آور و غیرقابل باور بوده که چطور ممکن است افرادی دانسته یا ندانسته به این بلای خانمان سوز گرفتار شوند.
آرش جوان ۲۱ ساله ساروی که درگیر مواد مخدر شیشه است، میگوید: در این یک سالی که شیشه مصرف میکنم از همه جا رانده شدم و از چشم خانواده و اطرافیانم افتاده ام.
او افزود: اعتیاد به شیشه از دورهمی دوستانه شروع شد و در یک جمع صمیمی ۱۰ نفره، ۸ نفرمان درگیر مصرف شیشه شدیم و کنار کوچههای خلوت و صندلی پارکها جای خوابمان شده است.
این پسر جوان ساروی ادامه داد: اگر میدانستم مواد مخدر چه بلایی بر سرم میآورد هرگز به آن پیشنهاد شوم روی خوش نشان نمیدادم و الان روزگارم جور دیگری بود.
در گوشه دیگری از شهر ساری به سراغ فرد دیگری رفتم، بهادر میگوید ۴۰ ساله است، اما به جرات ۱۰ سال بزرگتر از سن واقعی اش نشان میداد، با او همکلام شدم و فهیمدم ۱۰ سالی میشود که هروئین میکشد و بارها دستگیرش کرده اند و ترک کرده، اما دوباره شروع کرده است.
او افزود: مدتهاست که خبری از دو فرزند خود ندارم و انگیزه ام برای ادامه زندگی از بین رفته است.
کشف هزار و ۱۷۱ کیلوگرم موادمخدر در مازندران
فرمانده نیروی انتظامی مازندران از افزایش ۷۰ درصدی کشف موادمخدر، سه ماه اول امسال در استان خبر داد و گفت: هزار و ۱۷۱ کیلوگرم موادمخدر تا پایان خرداد امسال در مازندران کشف شده است.
سردار مرتضی میرزایی علت افزایش میزان کشفیات را تشکیل پایگاه اطلاعاتی انتظامی در شرق و غرب استان بیان کرد و افزود: در این پایگاهها با همکاری نیروهای اطلاعاتی هرگونه فعالیت باندی یا خرده فروشی و حتی مصرف کنندگان موادمخدر رصد میشود.
او بیشترین میزان فعالیت قاچاقچیان در استان را در زمینه خرده فروشی معرفی کرد و گفت: در سه ماهه امسال ۸۰ درصد از عرضه کنندگان مواد مخدر در استان شناسایی شدند که نشان میدهد پایگاههای اطلاعاتی استان به درستی عمل میکنند.
فرمانده نیروی انتظامی مازندران وظیفه نیروی انتظامی در مقابله با موادمخدر را گسترده دانست و ادامه داد: مقابله با کشت مواد مخدر در باغ ها، گلخانهها و در مناطق صعب العبور از جمله این ماموریتها است که با رصد اطلاعاتی، علاوه بر شناسایی مناطق مستعد کشت گیاه خشخاش، ماموریت میدانی پلیس نیز در این مناطق انجام میشود.
سردار میرزایی با بیان اینکه اینکه به دلایل مختلف و سهم الوصول بودن مواد صنعتی، گرایش به سمت مصرف این نوع مواد رو به افزایش است، افزود: رواج قرصهای روانگردان در بازار دسترسی به این مواد صنعتی را آسانتر کرده است.
باندهای قاچاق موادمخدر زیر ذره بین
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران میگوید: ۷۶ باند حرفهای قاچاق پارسال در مازندران شناسایی و دستگیر شدند و ۱۰ هزار و ۷۳۶ پرونده در محاکم قضایی تشکیل شده بود.
مظفری با بیان اینکه ۶ تن و ۶۶۹ کیلو مواد مخدر پارسال در استان کشف شد، افزود: میزان کشفیات مواد مخدر پارسال در مازندران ۲۷ درصد افزایش یافت و سال ۹۸ نیز ۵ تن و ۳۱ کیلو مواد مخدر کشف شده بود.
او ادامه داد: یک تن و ۸۱ کیلو مواد مخدر در سه ماه نخست پارسال و ۲ تن و ۲۴۳ کیلو مواد مخدر سه ماه نخست امسال در استان کشف شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۷۱۹ نفر پارسال به علت مواد مخدر در استان دستگیر شدند، گفت: ۸۰ نفر پارسال به علت سوء مصرف مواد مخدر در مازندران جان باختند.
راههایی برای پیشگیری از اعتیاد
به عقیده پزشکان ترک اعتیاد و کارشناسان، اعتیاد و سوء مصرف مواد پدیدهای فراگیر، همگانی، جهانی و پیچیده بوده و این بیماری هزینه بسیار سنگینی را بر فرد، خانواده و دولت تحمیل میکند.
آگاه کردن جامعه از خطرات و مضرات مصرف مواد مخدر برای نوجوانان و جوانان، والدین، آموزش مهارتهای زندگی، افزایش دسترسی به جمعیت با رفتارهای پرخطر مصرف مواد و ایجاد امکان درمان مصرف کنندگان مواد با استفاده از رویکردهای مختلف از مهمترین شیوههای پیشگیری اعتیاد است.
باز شدن پای اعتیاد در ایجاد آسیب اجتماعی
استاندار مازندران گفت: ۷۰ درصد زندانیان کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط با جرائم مواد مخدر هستند و پایه و اساس بخش زیادی از آسیبها از جمله طلاق، قاچاق، خشونت و سرقت موضوع مواد مخدر است.
احمد حسین زادگان افزود: همه با هم باید تلاش کنیم تا یک نفر دچار اعتیاد نشود و از بهبود یافتگان مواد مخدر مراقبت و صیانت کرده و به سوی جامعه سالم و عاری از اعتیاد حرکت کنیم.
استاندار مازندران ادامه داد: افزایش کشفیات، افزایش تعداد سمنها، توسعه طرحهای پژوهشی، بهره گیری از ظرفیت گروههای مرجع و هنرمندان و ورزشکاران در حوزه فرهنگی و پیشگیری توانسته تا حدودی خسارات مواد مخدر را کاهش دهد.
حسین زادگان به گستردگی و تراکنش مالی مواد مخدر به عنوان یکی از پرسودترین بخشهای اقتصادی جهان اشاره کرد و گفت: به دلیل همین پرسود بودن، قاچاقچیان و سودگران مرگ با وجود همه برخوردها در زمینه توزیع و قاچاق مواد مخدر در قالب برنامههای پیچیده و شبکهای فعالیت میکنند.
او افزود: ریل گذاری مناسب و استراتژی دقیق و عنایت مقام معظم رهبری با انتخاب آسیب اعتیاد و مواد مخدر به عنوان اولویت اول آسیبهای اجتماعی کشور سبب شد تا فعالیتهای گستردهای در این حوزه ساماندهی شود.
امضای یک تفاهم نامه برای کاهش آسیبهای مواد مخدر
۲۵ مرداد پارسال تفاهم نامه مشترک بین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، در راستای کاهش آسیبهای مواد مخدر امضا شده بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران میگوید: این تفاهم نامه زمینه ساز تحولات ارزشمندی در خصوص کمک به بهبود آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد شد.
عباس زارع افزود: تلاش براى ارتقاء آموزش هاى فرهنگی و هنری بهبود یافتگان مواد مخدر، کاهش آسیب هاى اجتماعى، فرهنگ سازى نسبت به اثرات سوء و مخرب اعتیاد به موادمخدر و روانگردان ها، برگزارى نشست و همایش هاى حمایت از آسیب دیدگان، استفاده از ظرفیتهای رسانهای و شبکههای اجتماعی برای افزایش آگاهی مردم با خطرات مواد مخدر از اولویتهای توافق شده در این تفاهم نامه بود.
روزنه امیدی برای معتادان بهبودیافته
معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی میگوید: زنان و مردان معتاد یک سال پس از بهبود، میتوانند ۵۰ میلیون تومان وام خوداشتغالی دریافت کنند.
رضوان مدنی افزود: حق بیمه این افراد از ۷ سال به ۹ سال افزایش یافته است که از سوی سازمان بهزیستی به کارفرمایان پرداخت میشود و حتی وام کارفرمایی به کارفرما و حقوق معادل قانون کار به این افراد پرداخت میشود.
همتی بلند برای رهایی از بند اعتیاد
اعتیاد، آتش خانمان سوزی است که رحم ندارد و وقتی وارد یک زندگی شود،تر و خشک را با هم میسوزاند.
شکستن شاخهای این غول، با انگیزهای قوی و عزمی راسخ ممکن بوده و ترک اعتیاد شروعی دوباره برای ساختن یک زندگی جدید است.
برای برطرف کردن مشکل بیکاری معتادان، همه جامعه به ویژه خیران باید حمایت کنند و با کارآفرینی برای معتادان بهبودیافته مانع بازگشت آنها به اعتیاد شوند.
گزارش از سیده حکیمه موسوی خبرنگار خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران