پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده: متاسفانه فرهنگ داوری، مراجعه به داور در کشور ما آنچنان که باید و شاید هنوز جا نیفتاده است.
آقای دکتر علی بهادری جهرمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: یکی از مهمترین برنامههایی که مطابق برنامه پنج ساله و سند تحول نظام قضایی و سیاستهای کلی نظام قضایی در اولویت است برای اینکه هم میزان دعاوی را کاهش بدهد و هم سرعت رسیدگی و اتقان آرا را افزایش بدهد بحث داوری است.
وی گفت: متاسفانه هنوز در کشور ما فرهنگ داوری و مراجعه به داور (صلح و سازش) آنچنان که باید و شاید جا نیفتاده است و مردم ما هنوز نسبت به جوانب و مزایای امر داوری در قیاس با قضا به موجب محکمه آگاهی ندارند.
دکتر بهادری جهرمی افزود: در حالی که در بحث داوری هم سرعت بیشتر و هم هزینه کمتر و هم راضی بودن طرفین از مزایای فوق العادهای است که متاسفانه هنوز خوب جا نیفتاده است.
وی گفت: یکی از اعمال و برنامههایی که مرکز برای ترویج این فرهنگ در دستور کار دارد برگزاری نخستین مسابقه شبیه سازی داوری است و برای نخستین بار در این مقیاس ملی در سطح کشور برگزار میشود.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده افزود: حدود ۲۰۰ گروه از وکلای دادگستری و حقوقدانان برجسته در این مسابقه شرکت کردند که این مسابقه هم مجرای بسیار خوبی برای تمرین عملی و کارورزی در حوزه داوری و هم مجرای بسیار خوبی برای شناسایی و معرفی چهرههای برتر و استعدادهای برتر در حوزه داوری است که ان شاء الله طی فرایند از پیش اعلام شدهای در یک فرآیند در زمینه بحث داوری با یکدیگر به رقابت میپردازند.
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده گفت: برای حدود ۴ هزار نفر از حقوقدانان و وکلای کشور در طول یک سال گذشته دوره آموزش داوری برگزار کردیم.
دکتر علی بهادری جهرمی درباره عملکرد این مرکز به مناسبت هفته قوه قضائیه افزود: الحمدلله با حمایت رئیس قوه قضائیه در طول سال گذشته مرکز در حوزههای متعدد و متنوعی فعالیتهای گستردهای داشته که از جمله در حوزه آموزش و بحث داوری برای حدود ۴ هزار نفر از وکلا و حقوقدانان کشور دورههای آموزشی داوری در طول یک سال گذشته برگزار کرده است.
وی ادامه داد: همچنین در حوزههای آموزش تخصصی و متناسب و به روز قوانین برای تمامی اعضای این مرکز حداقل دورههای پنج شش ساعته برگزار کردیم که در واقع بیش از صد هزار نفر- ساعت در طول سال گذشته آموزش داده ایم که تمامی این دورههای آموزشی با بهره گیری از زیرساختهای الکترونیکی انجام و در پایان دورههای آموزشی نیز از کارآموزان آزمون گرفته شده است.
آقای علی بهادری جهرمی گفت: در حوزه کارشناسی نیز با مقیاسی متفاوت آموزشهای تخصصی برای کارشناسان برگزار کردیم و هدف ما ارتقای صلاحیت کارشناسی و نظام کارآموزی کارورزی و نظام ارجاع به کارشناسی است که تحولهای شگرفی در این حوزه داشتیم.
وی افزود: اخیرا نیز مطابق سند تحول قوه قضائیه در حال طراحی کاربرگهای اظهار نظرهای کارشناسی هستیم.
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده گفت: در حوزه جذب و صدور پروانههای فعالیت نیز ما در سال گذشته حدود صد هزار نفر پروانه وکالت کارشناسی و مشاوران خانواده صادر کردیم که بیش از ۶ هزار پروانه وکالت، حدود دو هزار و ۵۰۰ پروانه کارشناسی و حدود هزار پروانه مشاوران خانواده در مرکز صادر شده است.
بهادری جهرمی افزود: در حوزه رسیدگیهای انتظامی و سایر مسائل نیز عملکرد قابل قبولی داشتیم.