پخش زنده
امروز: -
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه امانتداری شرط اساسی و اصلی برای یک مشاور است، گفت: باید از نقاط قوت و ضعف مشاورهها برای آینده استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در آیین تحلیف مشاوران خانواده قوه قضاییه ضمن گرامیداشت ایام مبارک ماه رجب و با تقدیر از ریاست مرکز وکلای قوه قضاییه، بر لزوم بهره گیری از نیروهای دلسوز، جوان و انقلابی در گام دوم انقلاب تاکید و اظهار کرد: امروزه اگر میخواهیم قضاوت به حق داشته باشیم علاوه بر قاضی عادل و امانت دار و عاقل، نیاز به وکیل، کارشناس و مشاور است.
وی بیان کرد: یک وکیل باید امانت دار و دلسوز باشد و بر اساس حق قدم بردارد و قلم بزند و اگر قاضی عالم، عادل، امانت دار و دلسوز با وکیل و کارشناس که متخصص و دلسوز باشند و بر اساس حق نظر دهند عدالت و قضاوت مورد نظر خداوند متعال تحقق پیدا میکند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به جایگاه بنیاد خانواده در دین مبین اسلام و قانون اساسی اظهار کرد: رکن بنیاد خانواده زن و شوهر است و اگر بخواهد بر یک مبنای صحیح، دقیق و قابل دوام پی ریزی شود مقدماتی دارد که باید به آنها توجه شود و بعد از پایه گذاری صحیح باید آموزشهای لازم انجام شود.
وی با اشاره به نقش پررنگ اخلاق در خانواده بیان کرد: اگر تکالیف را با اخلاق همراه نکنیم خیلی اوقات ممکن است بنیاد خانواده مطلوب را نداشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه اگر یک خانواده سالم شد جامعه و آینده سالم است، گفت: اگر یک خانواده دچار فروپاشی شد فقط ضرر به زوج و زوجه نمیخورد بلکه به فرزند آنها و دیگرانی که با آنها ارتباط دارند نیز آسیب وارد میشود.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: باید بدانیم که بنیاد خانواده یکی از مسائل بسیار مورد اهتمام است و اگر توانستیم از فروپاشی یک خانواده جلوگیری کنیم کار بزرگی کرده ایم و آسیب بزرگی را از جامعه دور کرده ایم.
وی تاکید کرد: امروز همه و همه مسئولان نظام و مسئولان فرهنگی باید در خصوص ازدواج و خانواده اهتمام کنیم.
وی با اشاره به جایگاه مهم مشاوران خانواده، گفت: باید برای تحکیم بنیان خانواده مشاوره دهیم و قرار است شما مشاوری خوب و امین برای تحکیم خانواده شوید؛ اولین کار در این زمینه این است که بر اساس آموزههای قرآنی و سنت قدم برداریم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: اولین وظیفه ما این است که مطالب مشاوره را بر آموزههای دینی پایه ریزی کنیم و از تجربههای عقلا در دنیا نیز استفاده نماییم.
معاون اول قوه قضاییه عنوان کرد: لازم است آسیب شناسی صورت گیرد که کسانیکه مشاوره دادند، نتیجه مشاوره آنها چه شد؛ آیا مشکل حل شد یا خیر؟ باید از نقاط قوت و ضعف مشاورهها برای آینده استفاده کرد.
معاون اول قوه قضاییه بر کوتاه شدن فرآیندهای جذب و معیار داشتن در مصاحبهها و اختبارهای شفاهی تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای اذعان کرد: باید مبانی و معیارهای علمی منطبق بر مبانی خودمان شناسایی شود و بر اساس آن اقدام شود.
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه امانتداری شرط اساسی و اصلی برای یک مشاور است، گفت: باید در زندگی افراد قدری ورود کرد که تاثیر در جلوگیری از فروپاشی و تزلزل داشته باشد و باید در این زمینه امانت دار بود.
در پایان این مراسم، با اهدای پروانه، از سوی کارشناسان ادای سوگند صورت گرفت.
ارفاقهای قانونی به زندانیان در کشور ما بی نظیر است
معاون اول قوه قضاییه گفت: در زمینه ارفاقهای قانونی به زندانیان، کشور ما تقریبا بی نظیر است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در حاشیه مراسم تحلیف مشاوران خانواده در جمع خبرنگاران و در پاسخ سئوالی مبنی بر حواشی مطرح شده پیرامون خانواده خود، بیان کرد: کذب محض است و شاید در فرصت بیشتری توضیح دهم.
وی در خصوص وضعیت زندانیان در کشور نیز گفت: زندان محدودیتهای خاص خود را دارد و زندانیان ما نسبت به دنیا از جهات مختلف وضعیتشان بهتر است و هزینهای که برای درمان و بهداشت به ویژه در دوران کرونا میشود بسیار بالا و قابل توجه است.
معاون اول قوه قضاییه یادآور شد: در رابطه با لحاظ ارفاقات قانونی به زندانیان، کشور ما تقریبا بی نظیر است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: به دنبال آن هستیم که از ورود افراد به زندانها جلوگیری کنیم و لازمه آن این است که فرد مرتکب جرم نشود و اگر شد الزاما به زندان نرود. در مجلس تلاش شد و خیلی از حبسها کاهس پیدا کرد بر مجازاتهای جایگزین تاکید شده است.
یکی از مسائلی که در دادگاههای خانواده مورد نظر و توجه است، مشاوره خانوادگی است
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای همچنین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، درباره تحلیف جمعی از مشاوران خانواده قوه قضاییه افزود: یکی از مسائلی که در دادگاههای خانواده مورد نظر و توجه است، مشاوره خانوادگی است که به حمدالله با روحیه جهادی و انقلابی که در مرکز مشاوره وکلا و کارشناسان قوه قضاییه وجود دارد، به این مسئله توجه شده است.
وی گفت: از وقتی که این موضوع به مرکز مشاوران قوه قضاییه واگذار شد، توانست مشاوران زیادی را در این حوزه جذب کنند و امروز مراسم تحلیف حدود هزار نفر از آنها در سراسر کشور به علت رعایت مقررات بهداشتی، ویدئو کنفرانسی برگزار شد.
آقای اژهای افزود: این هزار نفر در کل کشور بعد از آموزش و احراز صلاحیت و صدور پروانه، امروز سوگند یاد کردند و پروانه آنها تحویل داده شد.
معاون اول قوه قضاییه افزود: امیدواریم انشاء الله به کمک این مشاوران که وارد مشاوره برای اعضای خانواده میشوند بتوانیم از آسیبهای این بخش جلوگیری کنیم و با کمک آنها احکام خانواده بهتر و متقنتر از گذشته صادر و از جداییها جلوگیری شود.
بهادری جهرمی : حدود هزار مشاوره خانواده قوه قضاییه سوگند یاد کردند
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گفت: مراسم تحلیف حدود هزار نفر از مشاوران خانواده قوه قضاییه، سراسری در مراکز استانها با حضور روسای کل دادگستری استانها برگزار شد.
آقای علی بهادری جهرمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره برگزاری مراسم تحلیف مشاوران خانواده مرکز مشاوران خانواده قوه قضائیه افزود: امروز نخستین مراسم تحلیف برای مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد که حدود هزار مشاور خانواده با ادای سوگند کار خود را آغاز کردند.
وی گفت: پیش از این مراکز مشاورهای که از سوی دادگاههای خانواده برای مشاوره به مراکز ارجاع داده میشد مراکزی بودند که از جاهایی دیگر مجوز فعالیت خود را گرفته بودند و به نوعی همکاری بیرونی با دستگاه قضایی داشتند، اما از امروز خود قوه قضاییه این مشاوران را جذب و آموزش داده و به نوعی بعد از احراز صلاحیت از حیث توانمندی تخصصی به آنها پروانه داده است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه افزود: این مشاوران خانواده به نوعی داخلی قوه قضاییه محسوب میشوند و در حوزه مشاوره پیش از طلاق از حیث سلامت و امانت داری مورد اعتماد هستند.
وی گفت: درباره صدور پروانه سایر مراکز قوه قضاییه، اعم از پروانه کارشناسی و وکالت ما به تدریج در هر استان، مجزا مراسم تحلیف برگزار میکنیم که در این هفته در لرستان برای حدود ۵۰ وکیل مراسم تحلیف برگزار شد و روز گذشته نیز حدود ۱۴۰ وکیل دادگستری در تهران تحلیف شدند.
آقای بهادری جهرمی افزود: به تدریج و مستمر در هر استان مراسم تحلیف مجزا برگزار میشود و مراسمهایی هم که تعدادشان گسترده است در سراسر کشور، همزمان برگزار میکنیم، اما مابقی، مجزا با حضور مقامات استان برگزار میشود.