راز بنای قدیمیتر از اهرام مصر چیست؟
کدام بنا قدیمیتر از اهرام مصر است و چه رمز و رازی دارد؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، مقبره نیوگرنج در میث ایرلند، بهعنوان یک بنای تاریخی قدیمیتر از استون هنج و اهرام مصر، شناخته شده و در یونسکو ثبت شده است.
بنای نیوگرنج ایرلند، در دره رودخانه بوین، حدود ۲۵ مایلی شمال ایالت دوبلین، یکی از مشهورترین مکانهای نئولیتیک (مربوط به دوران نوسنگی) جهان است. این بنا که در اصل، یک گورستان ساخته شده از تخته سنگهای بزرگ است، بهعنوان میراث جهانی ایرلند در یونسکو نیز ثبت شده است.
نیوگرنج در شهرستان میث ایرلند، قدیمیتر از استون هنج و اهرام مصر است و به رغم اینکه یکی از بناهای باستانی کمتر شناخته شده بوده، به همان اندازه مهم است. ساختار دایرهای چشمگیر، به حدود ۳ هزار و ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد و برخی نیز آن را به ۵ هزار سال پیش نسبت میدهند.
به دلیل پوشیده شدن از چمن، در نگاه اول به راحتی میتوان آن را یک تپه بزرگ دانست، اما این یک مقبره است. باستانشناسان، این سازه را سالها مورد مطالعه قرار دادهاند، اما همچنان نظرات مختلفی درباره آن وجود دارد. در حفاریها چند سر نخ درباره چگونگی عملکرد اشیای دفن شده کشف شده است، از جمله بقایای اسکلت و اشیای درون قبر مانند گردنبندهای مرمر.
برخی دانشمندان، معتقدند این مکان "آیین مردگان" در یک آیین باستانی است که اطراف پرستشگاه اجداد متوفی، بنا شده است. برخی دیگر فکر میکنند این سازه بر اساس اعتقادات مربوط به نجوم ساخته شده و ورودی آن با طلوع خورشید در انقلاب زمستانی همسو است. در این زمان از سال، داخل مقبره از راه تعبیه سقف در بالای محفظه داخلی، پر از نور میشود.
دانشمندان در ابتدا از این حفره گیج میشدند تا اینکه فهمیدند در کوتاهترین روز سال، نور به اتاق میرود.
رمز و راز کشف نشده دیگر، مدت زمان ساخت این سازه است. برخی از کارشناسان، مدت زمان ۵ ساله و برخی دیگر، حداقل ۳۰ سال را تخمین میزنند. نیوگرنج، سال ۱۹۹۳ بهعنوان میراث جهانی یونسکو اعلام شد و گردشگران میتوانند از آن بازدید کنند.