پخش زنده
امروز: -
با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنهها، احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان یزد وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان یزد با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است، افزود: انتقال این بیماری با شروع فصل گرما و فعالیت انگلهای خارجی به ویژه کنهها بین دامها افزایش مییابد.
موسوی پور با بیان اینکه دام آلوده این ویروس را از راه خون، گوشت و ترشحات منتقل میکند، افزود: این بیماری در دامها علائم خاصی ندارد و تنها به صورت یک تب گذرا است.
وی با بیان اینکه سمپاشی از جمله اقدامهای پیشگیرانه در برابر شیوع بیماری تب کریمه کنگو محسوب میشود، افزود: محیط و بدن دام برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو باید سمپاشی شود.
موسوی پور گفت: مردم باید گوشت را از جایی تهیه کنند که برچسب و مهر دامپزشکی داشته باشد و در صورت ذبح دام، گوشت را بدون تماس مستقیم با دست به مدت ۲۴ ساعت در قسمت پایین یخچال نگهداری کنند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت افزود : این ویروس در انسان علائمی، از جمله ضعف، بی حالی، استفراغ، درد پشت حدقه چشم دارد و اینکه بدن بعد از سه تا پنج روز شروع به خونریزیهای گسترده و شدیدی میکند که اگر به سرعت درمان نشود ممکن است موجب مرگ شود.
وی با اشاره به اینکه دامداران، چوپانان، واحدهای کشتارگاهی که در ارتباط با خون و گوشت دام هستند و همچنین خریداران گوشت در معرض ابتلا به این بیماری هستند گفت: در کشتارگاهها دام زنده کنترل شده و گوشت بعد از کشتار دام، یک روز در سردخانه نگهداری میشود.
کارشناس مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت به مردم توصیه کرد گوشت مورد نیاز خود را حتما از مراکز بهداشتی تهیه کنند، زیرا لاشههای دام در این مراکز به مدت بیست و چهار ساعت بعد از ذبح، در سردخانه نگهداری میشود تا ریسک بیماری از بین برودو بعد از این اقدام، مصرف گوشت قرمز مشکلی برای انسان ندارد.