گرما در پیش است، مراقب تب کریمه کنگو باشید+فیلم
شهروندان با توجه به فرارسیدن فصل گرما، مراقب وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است، باشند.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صدا وسیمای مرکز زنجان ؛مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنهها، احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش پیدا میکند که با اقدامات پیشگیرانه میتوان از وقوع این بیماری جلوگیری کرد.
حاج کاظمی افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده دام و تنفس در تماس با دامهای آلوده قابل انتقال است و افراد در تماس با دام و فرآوردههای دامی شامل دامداران، توزیع کنندگان فرآوردهای خام دامی، سلاخان، قصابان و همچنین بانوان خانه دار افراد در معرض این بیماری هستند.
این مقام مسئول ادامه داد: مهمترین عامل در انتقال این بیماری از دام به دام و از دام به انسان کنهها میباشند، به همین دلیل در صورت مشاهده کنه بر روی بدن دام، نباید کنه را له نمود که این امر، باعث انتقال ویروس این بیماری میشود.
حاج کاظمی، مهمترین نشانه بیماری تب کریمه کنگو در دام را تب عنوان کرد و گفت: دامهای مبتلا به کریمه کنگو چند روزی دچار تب گذرا و کمی بیاشتهائی شده که معمولاً برای دامداران قابل تشخیص نیست که این مدت زمان پخش ویروس است که حتی بدون درمان هم بهبودی در دام حاصل میشود.
حاج کاظمی با اشاره به اینکه در فصل گرما نظارتهای بهداشتی بر کشتارگاهها تشدید میشود، یادآور شد: شهروندان گوشت موردنیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند.
وی با بیان اینکه شهروندان باید به این نکته توجه داشته باشند که گوشت دامهای ذبح شده در مراسم ملی، مذهبی و قربانی را ۲۴ ساعت و امعاء و احشای دام را ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند، اضافه کرد: با نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه، pH گوشت کاهش مییابد و ویروس کریمه کنگو به دلیل حساس بودن به pH اسیدی، از بین میرود.